Programledare Klas Eriksson, Tina Mehrafzoon och Oscar Zia gick i måndags in i  buren på Kungstorget i Göteborg där de stannar under en vecka för att samla in pengar. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Programledare Klas Eriksson, Tina Mehrafzoon och Oscar Zia gick i måndags in i buren på Kungstorget i Göteborg där de stannar under en vecka för att samla in pengar. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio Bild: Mattias Ahlm

Musikhjälpen stödjer utsatta barn – här är Partilles bidrag

Musikhjälpen har i år valt att i år samla in pengar till barn på flykt. I Partille är det flera lokala initiativ som vill bidra. Avdelningen Tornet på Kronvägens förskola har på kort tid dragit in över 4 600 kronor.
– Vi är förvånade men väldigt tacksamma och glada att så många bidragit, säger förskolläraren Annika Möller.

ANNONS
LocationPartille||

Musikhjälpen är en tradition som gör sitt intåg årligen veckan före jul. Syftet är att uppmärksamma och samla in pengar till en internationell humanitär katastrof genom att engagera människor runt om i landet.

Varje år är det ett aktuellt tema som speglar den nuvarande tidsandan. I år kommer bidrag till Musikhjälpen gå till att öka tryggheten och förbättra tillvaron för barn och unga under 18 år som lever i pågående flyktsituationer runtom i världen.

Partilles bidrag

I Partille finns det fyra lokala bidrag som sticker ut och snabbt kommit igång med att samla in pengar – över 20 000 kronor! Bland annat har Sävehoffostrade handbollsprofilen, Loui Sand, engagerat sig. Han utlovar alla som skänker minst 50 kronor att vara med i en utlottning av en kväll i Göteborg med middag- och matchhäng i handbolls-VM. Hittills har det kommit in över 5 000 kronor.

ANNONS

Två skolor i Partille sticker ut när det gäller insamling av pengar. Årskurs tre på Vallhamra skola och avdelningen Tornet på Kronvägens förskola. Även ett privat initiativ i Öjersjö har fått god fart på sin insamling.

Pengarna som samlas in kommer att ge fler barn möjlighet att gå i skolan, skapa barnvänliga platser i flyktingläger, stärka fysisk och mental hälsa och att säkra tillgången till nödvändiga resurser såsom rent vatten, näringsrik mat och toaletter.

Förskolebarnen hjälper aktivt att samla in pengar

Det är första gången som Kronvägens förskola är med i Musikhjälpen och tanken initierades av bland annat förskoleläraren Annika Möller.

– Jag började prata om att det hade varit kul att engagera sig och mina kollegor nappade snabbt på det. Många har visat ett stort intresse, säger Annika Möller och tillägger:

– Vi har pratat tidigare en del om barnkonventionen på förskolan så nu är vi vidare på samma spår. Det är viktigt att uppmärksamma.

Barnen på avdelningen Tornet har aktivt engagerat sig i insamlingen då de bland annat bakat chokladbollar som de sedan sålt till föräldrarna. Barnen har också samlat på pant som de sedan skänker till Musikhjälpen.

– Vårdnadshavare har varit jättepositiva till detta. Vi har haft jättetrevliga diskussioner.

Hittills har avdelningen Tornet på Kronvägens förskola samlat in över 4 600 kronor.

– Vi är förvånade men väldigt tacksamma och glada att så många bidragit, utbrister Annika Möller.

Över 20 000 från lokala Partilleinitiativ

– Loui Sand = 5 250 kronor

– Årskurs tre på Vallhamraskolan = 7 970 kronor

– Avdelningen Tornet på Kronvägens förskola = 4 627 kronor

– Öjersjö Bössan = 4 100 kronor

Källa: bossan.musikhjalpen.se/insamlingar under torsdagsförmiddagen

LÄS MER:Luciasång i Kulturum lockade par hundra under kvällen

LÄS MER:Här repar ettorna – inför megakonserten i arenan

ANNONS