Misstanken: Massagesalong i Partille inblandad i stor bordellhärva

Kvinnan drev massagesalonger som var förtäckta bordeller. En av dem låg i Partille. Bakom allt misstänks en man från Kungsbacka kommun ha stått. Nu åtalas de båda för grovt koppleri.

ANNONS
|

Sammanlagt har polisen kunnat utreda att kvinnan, som är i 50-årsåldern, drivit 13 massagesalonger i Västsverige, varav en i Partille.

Enligt åklagaren har hon haft minst 57 anställda. 23 av dem har kunnat identifieras i polisutredningen.

Fick betala avgift för att arbeta

De anställda kvinnorna har fått betala en avgift om 1 500/1 700 kronor per månad till 50-åringen. För massagearbetet har kvinnorna fått 120-140 kronor per tillfälle, ”en uppenbart orimlig nivå”, enligt åklagaren.

LÄS MER:Man från Partille åtalas för grov våldtäkt mot barn

För att dryga ut sin inkomst har de anställda varit tvingade att dessutom erbjuda sexuella tjänster. Om de fått pengar kontant har dessa stannat hos massöserna.

Den kvinnliga ägaren har, enligt åklagaren, dels tjänat pengar i form av uteblivna lönekostnader. Sedan har hon fått in pengar då kunderna betalat för sex till företagets konto. Dessutom har 50-åringen fått in pengar via den månatliga avgiften till henne från de anställda.

ANNONS

Har finansierat och gjort reklam

Totalt misstänks kvinnan under perioden januari-oktober 2021 ha tjänat mer än tre miljoner kronor.

Bakom henne misstänks en man i 60-årsåldern från Kungsbacka kommun ha stått.

LÄS MER:Stal rakblad för över 2 000 kronor i Allum: ”Var till mig och min pappa”

Enligt åtalet har mannen: ”genom råd och dåd genom att medverka i finansiering, bistå vid kontraktstecknande, ingå borgensåtagande för hyreskontrakt, gjort inköp, haft kontakt med hyresvärdar, bistått med marknadsföring samt insamling och överföring till Thailand av pengar från verksamheten.”

Svårt att dra sig ur

Ligan sprängdes i oktober då polisen slog till efter att ha haft span på salongerna under en längre tid. Några poliser hade dessförinnan provköpt sex på massageinrättningarna, något som finns med på åklagarens bevislista.

LÄS MER:Bar kniv, hammare och kofot i Allum – nu döms mannen

– Det rör sig om utsatta kvinnor som befunnit sig i en svår situation i verksamheter där någon misstänks tjäna pengar på handeln med sexuella tjänster. Just utsattheten är stor i de här fallen, då det är den som driver massagesalongen som har kontrollen och kanske också är den som bokar kunderna. Då är det svårt för kvinnorna att dra sig ur, sa Magnus Dahl, spaningsledare vid sektionen mot internationell grov organiserad brottslighet på polisen i ett pressmeddelande i samband med gripandet.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS