Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen fotade motorcykeln som mannen misstänks ha kört utan körkort. Bild: Polisen
Polisen fotade motorcykeln som mannen misstänks ha kört utan körkort. Bild: Polisen

Misstanken: Man körde motorcykel utan körkort

En man i 25-årsåldern har åtalats för olovlig körning, efter att en polispatrull sett honom framföra en motorcykel utan körkort längs Gamla Kronvägen i Partille.
När patrullen konfronterade mannen uppträdde han nervöst och bad dem att inte anmäla honom eftersom han bara kört och tankat den, men i förhör blånekar han till brott.

Det var i slutet av juli som en polispatrull i Partille fick syn på den misstänkta mannen på motorcykeln, när han färdades längs Gamla Kronvägen i Partille.

Partille Tidning har tagit del av förundersökningsprotkollet och i det beskriver en av poliserna i radiobilen vad som hände den där dagen.

– Han kör från Partille C, rakt fram i rondellen, förbi Shell i riktning mot Göteborg på Gamla Kronvägen. Vi kör efter för kontroll där föraren inte kan uppvisa giltigt mc-körkort, säger en av dem.

Nervöst beteende

När polispatrullen konfronterar mannen sitter han i en butik.

– Vi går in i butiken och längst in sitter samma kille som kört mc:n. Han är helt ensam inne i butiken. Han sitter inne på ett kontor, på en stol med jackan på och är andfådd. Han har även lagt hjälmen under bordet. Vi frågade om han om har kört Mc:n som står utanför, varav han bara titta på oss och uppger att han bara skulle tanka den. Vi ber honom följa med ut så vi kan prata.

Sen blir mannen nervös, enligt polisen.

– Han går lite före och ut genom butiken, han smått panik, han sätter sig på huk, hyperventilerar och börja nästan gråta.

Nekar i förhör

Efter det försöker han, enligt en av poliserna som medverkade vid ingripandet, att slingra sig från brottet.

– Han försöker med flertalet övertalningsförmågor för att få oss att inte rapportera honom. Jag ber honom att lyssna på vad vi säger men det är uppenbart att han inte är mottaglig för vår information, utan enbart ställt in sig på att övertala oss om att inte rapportera honom.

När polisen sedan inleder ett formellt förhör med mannen är det annat ljud i skällan. Då nekar han nämligen helt till att han suttit på motorcykeln.

Polisen: Vart har du kört ifrån?

– Jag tog en promenad.

Polisen: Om jag frågar dig igen, vart har du kört ifrån?

– Jag har inte kört någonting.

Polisen: Du satt ju här nyss och hade ångest för att du kört! Varför nekar du nu helt plötsligt?

– Nej jag har inte kört den!

Nu har mannen åtalats misstänkt för olovlig körning. Vad den eventuella påföljden blir, om han döms, avgörs när dom avkunnats av Göteborgs Tingsrätt i slutet av augusti.

LÄS OCKSÅ: Tonåring döms – efter polisjakt på trimmad moped

LÄS OCKSÅ: Skärpta krav på a-traktorer – nu fler kan dömas

LÄS OCKSÅ: Man körde drograttfull utan körkort – åtalas

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.