Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Misstänkt mordbrand i Finngösa

Under natten till onsdagen brann det kraftigt i en lägenhet i Finngösa. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand. Det finns i nuläget ingen misstänkt.
– Det kommer ske en teknisk undersökning av platsen under dagen, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Det var vid klockan 01.00 under natten mot onsdagen som larmet om en brand inkom till räddningstjänsten. Räddningstjänsten var på plats med fyra enheter, varav en ledningsenhet.

– Vi har en rökutveckling från en lägenhet på bottenvåningen där och vi har gått in med rökdykare. Det är det jag vet i nuläget, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Vid klockan 01.45 meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll. Det är oklart vad som orsakade branden.

– Vi håller på att kontrollera övriga lägenheter och arbetar med efterarbete, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör.

Enligt räddningstjänsten kunde boende själva ta sig ut från lägenheterna. Strax innan klockan 03 på natten hade samtliga enheter från räddningstjänsten lämnat platsen.

LÄS MER: SMHI varnar för plötslig ishalka

Inleds en förundersökning om mordbrand

Även polisen larmades och tog över arbetet när räddningstjänsten var klara.

– Vi är på plats där just nu och har kunnat konstatera att det varit en brandutveckling i lägenheten. Vi har hållit förhör med personen som bor där, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i Väst, vid klockan 02.30.

Polisen gjorde i ett tidigt skede bedömningen att inleda en förundersökning gällande mordbrand.

– Den brottsrubriceringen kan komma att ändras allt eftersom fler förhör hålls plus att det ska genomföras en teknisk undersökning i lägenheten under onsdagen, säger Magnus Schildt.

LÄS MER: Nu kan du som fyllt 50 få din tredje vaccinspruta mot covid

Ingen misstänkt för brott

Enligt polisen har ingen person varit i behov av sjukvård. På onsdagsmorgonen vid 07-tiden framkommer det att en kvinna ska ha varit kvar på adressen.

– Hon har undersökts av ambulanspersonal. Men det finns inga uppgifter om att hon skulle vara skadad, säger polisen presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Vid lunchtid på onsdagen har polisen fortfarande ingen misstänkt.

– Det är inte ovanligt att vi inleder en förundersökning gällande mordbrand när det är oklara omständigheter. Vi får se vad det landar på så småningom om, säger Fredrik Svedemyr.

En teknisk undersökning ska genomföras på platsen under onsdagen.

– Det kommer ske en teknisk undersökning, jag har inte prognos för när det kommer ske men troligen under dagen. Det är som en del av förundersökningen gällande mordbrand.

Vet man ännu vad det är som orsakat branden?

– Det är det man ska utreda.

Vid 19.30 på tisdagskvällen larmades polisen till samma område. En kvinna hade blivit knivskuren. Därefter greps en man misstänkt för dådet. Polisen har rubricerat händelsen som försök till mord.

Finns det något samband mellan dessa två händelser?

– Nej. Det har jag inga uppgifter på, säger Fredrik Svedemyr.