Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Misstänkt knarkhandlare greps vid Vallhamra torg

En man i 20-årsåldern greps i våras vid Vallhamra torg med alltifrån narkotika till en våg och 13 600 kronor i kontanter i en magväska.
Nu åtalas mannen för narkotikabrott vid Göteborgs tingsrätt.

Det var i april som en man i 20-årsåldern fångade en ledig polismans uppmärksamhet efter att han betett sig märkligt samtidigt som han luktat starkt av cannabis. En polispatrull kallades till platsen men när de närmade sig mannen för att ställa några frågor valde mannen att försöka fly från platsen, enligt polisernas rapport.

”Han springer dock in i famnen på den lediga kollegan. NN försöker slita sig loss hans grepp och jag får springa till dem för att hjälpa till att få ned NN på marken. NN fortsätter att kränga med armarna samt försöker tar sig ur vårat grepp fram tills han beläggs med handfängsel.”

När polisen sedan frågar mannen varför han sprang ska han ha svarat att han har rökt cannabis och han tycker att det är onödigt att åka fast för det.

Nekar till försäljning

När mannen grips har han en midjeväska på sig i vilken polisen hittar två påsar med misstänkt narkotika och en våg. De hittar också mannens plånbok i vilken de hittar en karta narkotikaklassade tabletter och 13 600 kronor i kontanter.

Polisen tar då beslut om en husrannsakan hemma hos mannen och hittar där ytterligare narkotika. Mannens mobiltelefon tas även i beslag där flera chattkonversationer och videoklipp visar upp narkotika.

När mannen senare tas in till förhör erkänner han innehavet av narkotikan men nekar till att han skulle ha sålt den vidare. Han förnekar också att pengarna ska ha kommit från brottslig verksamhet.

Polisen: Varför har du så mycket i kontanter?

– Jag tog med dom för att vi skulle in till stan. Vi skulle till en insättningsautomat i stan och sätta in på kontot, säger mannen i förhör.

När polisen ställer frågor om var narkotikan kommer ifrån vill mannen däremot inte svara.

Nu åtalas mannen för narkotikabrott. Åklagaren för också talan om utvidgat förverkande mot tilltalad, vilket innebär att pengarna som beslagtagits enligt åklagaren mer sannolikt kommer från brottslig verksamhet.

LÄS OCKSÅ: Rattfyllerist greps på Lexbyvägen

LÄS OCKSÅ: Parfymtjuv flydde i bil – döms: ”Chockad”

LÄS OCKSÅ: Man åtalas för allvarlig olycka på E20 – bil voltade

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.