En man blev knivskuren i nacken på Parallellvägen under natten till söndagen. Polisen utreder händelsen som misstänkt dråpförsök.
En man blev knivskuren i nacken på Parallellvägen under natten till söndagen. Polisen utreder händelsen som misstänkt dråpförsök. Bild: Alfred Dikalow

Misstänkt dråpförsök – man knivskadad efter bråk

Under natten till söndagen larmades polisen till Parallellvägen i Partille, där en man påträffades knivhuggen eller knivskuren i nacken. I närområdet lyckades polisen gripa en annan man misstänkt för dråpförsök.

ANNONS
|

Det var strax efter midnatt som händelsen inträffade. Enligt Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisregion Väst, utbröt ett bråk mellan två män i 30-årsåldern som ska vara bekanta med varandra sedan tidigare.

– Den ena blev därefter knivskuren eller knivhuggen i nacken. Det rör sig inte om några livshotande skador, men han är förd till sjukhus för vård, säger Göran Carlbom.

Tycks inte ha varit planerat

Bråket skedde utomhus och polisen lyckades snabbt gripa den andre mannen i närområdet, nu misstänkt för dråpförsök. Anledningen till den rubriceringen är att polisen i nuläget utgår från att knivhuggningen var oplanerad.

– Det verkar inte som att det funnits något planlagt, utan troligtvis har detta hänt i stundens hetta. Då blir det dråp- hellre än mordförsök, säger Carlbom.

ANNONS

Hittade undangömd blodig kniv

Brottsoffret fördes med ambulans till sjukhus, och ska ha varit vaken och talbar efter händelsen.

– Det rör sig inte om några livshotande skador, han har sårskador i huvudet, säger Stefan Gustafsson polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen har sökt igenom en fastighet i närheten. Patrullen hittade då en blodig kniv som beslagtogs.

– Den hade gömts undan, och är troligen brottsverktyget, säger Stefan Gustafsson.

Under söndagsmorgonen meddelar Sahlgrenska sjukhuset att offret har lämnat sjukhuset med lindriga skador.

LÄS MER:Man slängde hagelbössa på återvinningscentralen – döms

LÄS MER:Före detta gerillasoldat gick till brutalt angrepp – högg kvinna i 80-årsåldern

LÄS MER:Elev blev tillsagd att sluta bråka – bet lärare i handen

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS