Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Minimal och rustik pärla – vem säger nej till fläskfilé till lunch?

Vi var på väg någon annanstans men tittade in och fick plats på 47:ans i Sävedalen. Tur för oss det. Fläskfilén var nämligen inte alls dum.

Lunchkollens big boss är en ordvitsare av rang och om hen fått bestämma så hade denna text inletts med någon slags rolig koppling mellan 91:an, 47:an, löken och lunchen men vi struntar i den just denna gång. Och konstaterar istället att saker ibland inte riktigt är som de ser ut. När vi, på väg till ett annat hak, tittar in på det vi tror är en salladsbar för avhämtning och ser att det finns några bord och dessutom serveras både fläskfilé med bea och hamburgare till lunch så svänger vi snabbt om. Vi väljer 47:ans på Sävedalens köpgata och det är vi glada för.

Köket kokar

I den minimala, alltså verkligen minimala, lokalen trängs vi stående i kassan och sittande vid bordet och vi kan lugnt säga att vi inte är ensamma om att vilja åt 47:ans mat just idag. Det kommer och går lunchgäster i parti och minut.

Av förklarliga skäl tar det därför en stund att få in maten. Två fläskfilé med potatisgratäng och bearnaisesås och en högrevsburgare med ugnsstekt potatis (och en släng potatisgratäng på begäran). Vi sitter och ser det rejäla cateringköket koka febrilt, personalen monterar lunchrätter från grunden och det känns betryggande att se hur fräscht allt hanteras. Något som också märks när tallrikarna hamnar på bordet.

Hurra för varm mat

Först och främst: Allt är rykande varmt. Borde vara en självklarhet men alldeles för många slarvar. Burgaren är så färsk att det rinner köttsaft ur den, brödet är grillat och hett och skålen med diverse potatis får stå en stund för att kunna ätas. Ingen smakmässig sensation, därtill smakar den helt enkelt för lite, men den känns ändå ”äkta”.

Fläskfilétallriken är ännu bättre där den landar som ett enportions cateringupplägg med gratäng, skivad helstekt filé, diverse färska och ugnsrostade grönsaker och en liten skål bea. Köttet är mört och fint, gratängen aningen klent saltad men perfekt i konsistensen och blandningen på tallriken är förträfflig i all sin enkelhet. Tack och lov att vi valde att titta in.

Maten: 4 av 5

Rustik, färsk och varm lunchmat utan krusiduller. Smakerna sitter.

Miljön: 3 av 5

Oerhört trångt men också hjärtligt och det är en ynnest att få smygtitta in i ett kök där allt rullar.

Totalt: 4 av 5

Vi är glada att 47:ans valt att ha servering, de hade kunnat klara sig på avhämtning och servering. Men att få äta deras skickligt lagade mat direkt ur köket är något speciellt.

LÄS MER: Personalmat som alla borde testa på Menigo

LÄS MER: Indisk lunch bland städartiklar – vi längtar till uteserveringen

LÄS MER: Fullt pådrag på Furulunds Pizzeria – så god är pizzan

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.