Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Mikael Lindquist är Miljöpartiets förstanamn i Partille. Han brinner för barnen och de deras välbefinnande och menar att man idag satsar för lite på våra yngsta kommuninvånare. Bild: Kajsa Centre
Mikael Lindquist är Miljöpartiets förstanamn i Partille. Han brinner för barnen och de deras välbefinnande och menar att man idag satsar för lite på våra yngsta kommuninvånare. Bild: Kajsa Centre

Mikael Lindquist (MP) brinner för barnens välbefinnande

Mikael Lindquist är Miljöpartiets förstanamn i Partille. Han brinner för barnen och de deras välbefinnande och menar att man idag satsar för lite på våra yngsta kommuninvånare.

Inför valet i höst erbjuder Partille Tidning samtliga lokala partiers förstanamn att berätta om sin ”Hjärtefråga” – alltså vad just deras hjärta klappar lite extra starkt för inom politiken.

Miljöpartiets förstanamn Mikael Lindquist är tydlig när han skriver ner sin hjärtefråga på PT:s plakat och avlutar formuleringen med ett utropstecken: ”Barn och ungas välbefinnande!”.

– Alla barn har ju naturligtvis inte samma förutsättningar, så är det. Dagens politiska system inbjuder inte till långsiktstänk. Det leder till psykisk ohälsa, social utsatthet och kriminalitet. Skulle man investera i barnen så skulle psykisk ohälsa och kriminaliteten minska.

Menar att nuvarande styret inte är hållbart

Mikael Lindquist (MP) menar att skolan idag är underfinansierad.

– En viktig grej när man vill satsa på barnen är skolan. Jag och mitt parti menar att Partille är kraftigt underfinansierat. Moderaterna har en politik som är som en osthyvel där man sakta hyvlar bort viktiga delar. Allt ska besparas och dras in på. Det viktiga för dem är att skatten är låg.

Han menar vidare att de nuvarande styrets planer inte håller i längden.

– Styrningen som är nu, den är inte hållbar. De barnen som har det svårast är de som blir mest drabbade vid nedskärningar. Har du resursstarka föräldrar så drabbas du inte lika mycket.

Vill höja skatten

Hur vill ni göra för att förändra skolan i Partille?

– Vi vill investera i barnen och det tror vi är svårt att göra utan att höja skatten. Styret här är väldigt stolta över sin låga skatt, men vi tror inte att det är möjligt att genomföra alla förbättringar med samma låga skatt.

Mikael Lindquist (MP) vill också satsa mer pengar på kultur för att alla barn ska få något som han kallar för ”en meningsfull fritid”.

– Alla barn oavsett föräldrars inkomst ska ha rätt till en meningsfull fritid. Vi vill till exempel sänka avgifterna för kulturskolan. Men skolan och hemmet är naturligtvis de enskilt viktigaste faktorerna i barn och ungas välmående. Barn är framtiden och det är därför vi måste göra vårt yttersta för att de ska få det så bra som möjligt.

LÄS OCKSÅ: Partilleborna sågar partiernas valaffischer: ”Kliché”

LÄS OCKSÅ: Här är partiernas starkaste fästen i Partille

LÄS OCKSÅ: God stämning när valstugorna börjar komma på plats

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.