Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Medaljregn över Partillebowlarna: ”Mycket hårt jobb bakom”

Landslagsspelarna Jesper Svensson och Martin Larsen från Partilles Team Pergamon gjorde succé under herrarnas bowling-EM förra veckan.
Sverige blev bästa nation och gör sitt näst bästa mästerskap genom tiderna med åtta medaljer.
– En stor framgång, säger Jesper Svensson.

I förra veckan spelades herrarnas EM i bowling i Helsingfors och inte mindre än två spelare var uttagna från Partilles Team Pergamon. Något som skulle visa sig vara ett framgångsrecept.

Sverige gjorde sitt näst bästa mästerskap någonsin och tog hem hela åtta medaljer, vilket också gav en förstaplats bland samtliga tävlande länder.

Jesper Svensson, också kallad ”tvåhandsdemonen från Vimmerby” åkte österut med två nya världsrekord i ryggen efter VM i Dubai i höstas.

I helgen återvände han hem till Partille, än en gång med väskan full av medaljer – totalt blev det två guld och två brons bland annat vann han All Event, vilket betyder att han var den spelare som samlade högst poäng totalt under hela mästerskapet.

– All event-guldet spelar en stor roll. Det var en hög nivå över alla instanser så det känns väldigt skön att få komma hem med det, säger Jesper Svensson.

”Stor framgång för svenskarna”

Andra guldmedaljen var i dubbeln som han spelade tillsammans med landslagskamraten James Blomgren från Team Alingsås och bronsmedaljerna i tremanna respektive femmanna-spelen. Och betydelsen av lagkamraterna för framgången sticker han inte under stol med.

– Det här är en stor framgång för alla svenskarna, det känns väldigt stort att hela gruppen presterar på en så hög nivå. Det ligger mycket hårt jobb bakom och vi är därför en bra sammansvetsad grupp som går bra ihop. Det gör såklart att man har mycket nytta av varandra, och alla de gamla klyschorna. Sen rent generellt så är Sverige en bra bowlingnation vilket vi visade igen här nu, säger Jesper Svensson.

Förutom han själv spelade även Team Pergamon-kamraten Martin Larsen som tagit sig tillbaka efter en skadeperiod. Det var förra året som han skadade handen i en olycka vilket ledde till att han fick ställa in sin tävlan i VM i Dubai under hösten – men nu gjorde han comeback, och det med råge.

”Extremt tacksam”

Det blev ett EM-silver i Masters vilket är hans fjärde raka EM-medalj i Masters och 19:e i EM-sammanhang.

– Det är bra att ta silver och jag kunde inte begära så mycket mer. Jag har haft en del bekymmer de senaste åren med bland annat ett par olyckor. Jag är extremt tacksam att jag har haft möjligheten kunna komma tillbaka och det är kul att prestera, säger Martin Larsen i ett pressmeddelande.

Klubbkamraten Jesper Svensson intygar också att det varit ett väldigt roligt mästerskap. Efter hemkomsten i lördags har de fått ta emot en hel del hejarop och gratulationer.

– Det är väldigt kul naturligtvis. Just där på plats vid tävling är man lite i en bubbla, så man är lite tom efter ett mästerskap. Därför är det skönt att komma hem och landa, säger han.

Framgång föder framgång

En stor andel av Sveriges bästa bowlingspelare kommer med andra ord från Partille, men vad hemligheten är bakom bowlingframgångarna kan han däremot bara spekulera i.

– Klubblaget är väldigt duktiga och har blivit en samlingsplats för några av de bästa spelarna i Sverige. Genom att träna och spela med de bästa gör det såklart att framgång föder framgång, säger han.

Nu väntar en välbehövlig semesterresa med klubben ner till Spanien där de ska prata och ägna sig åt allt annat än just bowling.

– Det blir en ren och skär semesterresa, vi ska spela lite golf en vecka och slappna av. Sen blir det att ta fram klotet igen och träna. Just nu är det ganska lugnt i seriespelet men jag är fortfarande i gång med internationella tävlingar. I sommar ska vi bland annat till Australien.

LÄS OCKSÅ: Dubbla världsrekord – för tvåhandsdemonen

LÄS OCKSÅ: Vilken klubb har snyggaste emblemet i Partille?

LÄS OCKSÅ: Seger för Team Pergamon i toppmötet med Team Clan

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.