Maxi-chefens frustration: ”Förlorar försäljning”

Onsdagens strömavbrott drabbade över 15 000 av Partille Energis kunder. En av dessa var Ica Maxis butikschef Michael Strindeborn.
– Jag blir jävligt förbannad, säger han vid 11-tiden.

ANNONS
LocationPartille|
|

Strömavbrottet inträffade vid klockan 10.30 och elen försvann från bland annat Allum och flera omgivande verksamheter och bostäder.

– Vi kommer ta hand om våra kunder som redan finns i butiken, men inga fler kommer in. Vi kan fortfarande ta betalt, så de som är inne kan avsluta sin handling, säger butikschefen Michael Strindeborn.

Till Strindeborns besvikelse har han tidigare varit med om några längre strömavbrott under sin tid som butikschef. Han försäkrade dock att det inte är någon fara med maten, då butikens kylar och frysar håller rätt temperatur länge.

Det plötsliga strömavbrottet påverkar dock Ica-butiken ekonomiskt.

ANNONS

– Jag blir jävligt förbannad. Vi förlorar försäljning nu och kunderna blir besvikna, säger butikschefen Michael Strindeborn.

Gladare miner var det dock på Rusta där personalen tog strömavbrottet med ro. När Partille Tidning kom på besök så höll de humöret uppe och bad kunderna komma tillbaka lite senare.

– Vi bjöd kunderna på dumlekolor, säger nya varuhuschefen Ann Johansson.

Utanför Willys samlades lite folk utanför den mörka butiklokalen. Jalan Rezai var inne i butik och tvingades avbryta handlingen mitt i.

– Jag var inne och handlade och så gick strömmen. Det blev mörkt vet du. Jag fick lämna alla varor och så sa personalen att jag skulle gå ut.

Rebecca Hovde fick strömavbrott hemma och tänkte då passa på att gå och shoppa istället:

– Jag tänkte att det bara var hos mig, men tydligen inte. Jag fick sms om att det kan pågå i två timmar och det känns för jävligt. Det ställer till allt för mig för jag kan inte använda telefonen. Jag får väl gå på promenad med hunden.

LÄS MER:Ica-handlaren som började som springpojke

LÄS MER:Här är den billigaste och dyraste matbutiken i Partille

LÄS MER:Fler än 10 000 kunder utan el i Partille

LÄS MER:Fräcka stölden – slet sönder snuskylen på Ica Maxi i Allum

ANNONS