Matz Dovstrand (SD) vill bygga ett vackrare centrum.
Matz Dovstrand (SD) vill bygga ett vackrare centrum. Bild: Alfred Dikalow

Matz Dovstrand (SD) vill bygga ett vackrare centrum

Matz Dovstrand är Sverigedemokraternas förstanamn i Partille. Han vill att utvecklingen av Partille centrum ska ta en helt annan riktning – innan det är för sent.
– Vi har chansen att göra det i Partille, men jag tycker den politiska styret är svagt på den punkten, säger han.

ANNONS
|

Inför valet i höst erbjuder Partille Tidning samtliga lokala partiers förstanamn att berätta om sin ”hjärtefråga” – alltså vad just deras hjärta klappar lite extra starkt för inom politiken.

Matz Dovstrand (SD) testar först att skriva med locket på pennan, för att se att budskapet får plats och linjerar snyggt, innan han låter tuschet forma sin hjärtefråga: ”Se vår målbild för Partille centrum”.

– Vi ser att väldigt många är missnöjda med Partille centrum, vilket naturligtvis till viss del beror på att det är under utveckling. Samtidigt är det ingen som står vid rodret och talar om hur det ska bli. Kommer allt verkligen att fungera och kommer det bli vackert på riktigt? Vi har chansen att göra det i Partille, men jag tycker den politiska styret är svagt på den punkten.

ANNONS

Hur ska ni göra för att åstadkomma det här?

– Vi har tagit hjälp av en arkitekt och utformat ett avancerat förslag på hur vi vill att det ska se ut. Det kommer vi att presentera inom kort och det handlar bland annat om vackrare arkitektur, serveringar längs Säveån och öppnare ytor. Vi vill också att befolkningen ska få säga sitt om hur de vill ha det och hålla arkitekttävlingar.

Gillar inte nuvarande planen för Partille

Den nuvarande målbilden som tagit fram från tjänstemannahåll tycker Matz Dovstrand är förskräcklig och ligger inte alls i linje med hur hans och partiets målbildsförslag ser ut.

– Det förslag som finns på bordet består av förortsbyggnader av värsta slag och det känns som det handlar om att maxa ekonomin. När den sista redovisningen av målbilden kom i våras var det nästan så att jag kände för att gråta. Grå betong, mikroparker, gångstråk och en sociodukt över motorvägen. Det finns inget politiskt beslut på den, men ändå fortgår planeringen

Matz Dovstrand vill att frågan ska tas på större allvar än den gör nu.

– Det är vår huvudfråga för att vi upplever att det finns ett så stort vakuum i frågan. Att vi vill ha ett öppnare centrum behöver inte betyda att man offrar behovet av bostäder, vi vill bara göra på ett annat sätt.

LÄS MER:Daniel rankar kommunhus – så står sig Partille

LÄS MER:Planen: Så ska Oluff Nilssons väg bli en del av centrum

LÄS MER:Så tar Kniven hand om de socialt utsatta

ANNONS