Mats efter besöket hos drakarna: ”Jag gick ut aggressivt”

Sedan Partilleföretagaren Mats Ståhlberg ställde upp i SVT-succén Draknästet i våras har han varit tvungen att hålla tyst om utfallet. Men under torsdagskvällen sändes äntligen programmet, och nu kan han uttala sig om det positiva beskedet – att en av drakarna nappade på affärsidén.
– Det känns fantastiskt, nu kan man höja nivån på det man gör, säger han.

ANNONS
|

Mats Ståhlberg, som drivit företag i Partille i drygt 20 år, har haft nästan ett halvår på sig att smälta framgångarna i Draknästet. I april spelades programmet in, och sedan dess har han hållit beskedet för sig själv. Men nu ligger avsnittet ute och han berättar lättat om upplevelsen.

Det gick nämligen bra för havretärningarna från Stahlberg gourmet, och Mats presentation imponerade på de svårflirtade drakarna.

Var beredd på förhandling

Han önskade sig 2 miljoner, i utbyte mot 10 procent av bolaget, och han fick nästan vad han krävde.

Draken Shervin Razani gillade vad han hörde, och ville gå in med kapital. Efter en stunds förhandlande kom de båda företagarna överens om att Shervin för 2 miljoner skulle få 20 procent av ägandet.

ANNONS

– Jag gick ut ganska aggressivt, och hade värderat till bolaget till 20 miljoner på bara två år. Jag hade förväntat mig att det skulle komma motbud och var beredd på att förhandla, så jag är nöjd, säger Mats Ståhlberg.

Samarbetar med draken

Nu har han etablerat en kontakt med sin nya kompanjon, och samarbetet fungerar.

– Oh, ja, vi har ett jättebra samarbete, han är en härlig gubbe. Ska man satsa hårt så är det jättetryggt att ha honom med sig.

Ännu har inte så mycket hänt, men nu i höst drar de viktiga mässorna igång och Mats företag kommer vara på plats. Först ut är Göteborg, men sedan ska han utomlands. Mats Ståhlberg har lång erfarenhet av branschen, och vet hur mässorna går till.

– Jag var exportchef på Pååls, nuvarande Pågen, som är ett stort företag, och sålde skorpor över hela världen. Sedan hade jag eget företag i många år, med helt andra resurser. Så nu är det kul att få in en finansiär så man kan satsa utan att tänka på kostnader i första hand, säger han.

Bakar havretärningarna själv

Hittills har han stått för design och monter själv, men nu tänker han ta hjälp av en pr-byrå för att skaffa ett snyggt koncept att visa upp när han ska marknadsföra sig. Däremot kommer det mesta vara sig likt i fabrikslokalen i Hede industriområde. Mats och hans tre anställda kommer sköta den dagliga driften som vanligt.

– Shervin ska in i styrelsen, och jag rapporterar större händelser till honom. Det är lätt att hålla kontakten via Teams och telefon, och jag kan åka tåg till Stockholm om det behövs. Men Shervin är inte inblandad i den praktiska driften, han har flera företag, bland annat ett hotell på Gotland, så han har fullt upp, säger Mats Ståhlberg.

LÄS MER:Företagarna trivs i Partille – men brottslighet oroar

LÄS MER:Så vill partierna öka tryggheten i Partille: ”Gängkriminaliteten breder ut sig”

LÄS MER:Här möter Partilles ”draknäste” sommarens unga företagare

ANNONS