Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Matlådor och bowling – till drabbade av storbranden

För de som drabbats av storbranden i Björndammen är mycket fortfarande ovisst.
Nu har John Scott’s i arenan bestämt sig för att försöka hjälpa till, genom att erbjuda gratis matlådor och bowling.
– Det kanske är en klen tröst för många men det är alltid bättre att försöka göra något, säger restaurangchefen Nina Flack.

Klockan 01.30 natten till tisdagen förändrades tillvaron på ett ögonblick för de som bodde i det hus på Domarvägen som plötsligt brandhärjades.

Efter att räddningstjänsten fått kontroll över branden samlades de som drabbats nere vid Björndammens fritidsgård och sedan dess har de haft mycket att stå i, bland annat eftersom det troligen kommer att dröja väldigt många månader innan de kan flytta tillbaka till sina hem.

Tragiken fick personalen på John Scott’s i Partille arena att fundera på om de kunde göra något. Partille Tidning har pratat med restaurangchefen Nina Flack, som berättar att det var krögaren Mathias Billberg som kom på idén.

– Mathias har smarta idéer som vanligt och tyckte att vi skulle försöka hjälpa till med det vi kunde, det kanske är en klen tröst för många men det är alltid bättre att försöka göra något, säger Nina Flack.

Hundra lådor finns att tillgå

Sagt var gjort och på eget bevåg kom sedan kökschefen Tareq Rawwash in på sin lediga tid och spenderade åtta timmar på att laga i ordning de 100 matlådor som ska skänkas till de som drabbats av branden.

– Lådorna är av dagens-lunch karaktär, det vill säga husmanskost, förklarar Nina Flack.

Matlådorna går att hämta ut på Johns Scotts från och med nu så länge man kommer dit under restaurangens ordinarie öppettider. För att ta del av matlådorna ska man uppge ”Domarevägen” till personalen.

För de som bodde i det brandhärjade huset erbjuder restaurangen dessutom gratis bowling fredagen den 27 maj mellan klockan 14 och 16.

John Scott’s öppettider

27/5: 14–00

28/5: 13–00

29/5: 13–21

LÄS OCKSÅ: Beskedet: Kan dröja ett år innan boende får flytta hem igen

LÄS OCKSÅ: Efter branden i Björndammen – polisen efterlyser tips

LÄS OCKSÅ: Thomas och 10-årige sonen tog sig ut ur brinnande huset

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.