Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

När Partille Tidning nu kommer till toppen av sin lista över Partilles mäktigaste personer så hamnar Marith Hesse högst upp. Bild: Shamiram Demir
När Partille Tidning nu kommer till toppen av sin lista över Partilles mäktigaste personer så hamnar Marith Hesse högst upp. Bild: Shamiram Demir

Marith Hesse har stor respekt för makten

– Jag har makt, den kommer med mitt uppdrag. Men jag har stor respekt för den och försöker använda den klokt, säger Marith Hesse, ohotad etta på Partille Tidnings maktlista.

Hon är den första kvinnliga ordföranden i kommunstyrelsen i Partille någonsin. Hon syns och hörs i en otrolig massa sammanhang. Hon är etta på Partille Tidnings lista över de 50 mäktigaste personerna i Partille.

– Det är såklart hedrande och roligt men för mig kommer makt med ett stort ansvar. Jag jobbar hårt för att inte drabbas av ”kommunalrådssjukan”, att du är någon bara för att du har makt. Jag är Marith och det skulle jag varit även utan makt, säger Marith Hesse, moderaternas starka kvinna och Kommunstyrelsens ordförande.

Älskar Partille

Att ha landat i detta har fört med sig att hon tackat nej till ”finare” uppdrag, hon hamnade till exempel etta på provvalslistan inför riksdagsvalet i höst, men tackade nej för att fortsätta i Partille.

– Jag älskar Partille. En del jagar positioner för att få ännu mer makt men jag vill vara kvar här och ge det bästa jag har till Partille.

Vill vara tillgänglig

Hennes ledarskap bygger mycket på engagemang och delaktighet och att hon syns och hörs mycket är ett medvetet val.

– Om någon ringer eller mejlar mig och vill prata eller träffas så försöker jag lösa det, det är viktigt att vara delaktig och tillgänglig.

Hon är mån om att lyfta sina kollegor, de andra partiernas gruppledare som hon dagligen jobbar tillsammans med och som är en del av Partilles styre.

– Det är en grupp mycket kloka människor som alla vill Partilles väl, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Här är Partilles mäktigaste personer – plats 1-10

LÄS OCKSÅ: Här är Partilles mäktigaste personer – plats 11–20

LÄS OCKSÅ: Här är Partilles mäktigaste personer – plats 21-30

LÄS OCKSÅ: Här är Partilles mäktigaste personer – plats 31-40

LÄS OCKSÅ: Här är Partilles mäktigaste personer – plats 41-50

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.