Maries utomhusträning vinner Hälsopriset – för andra gången

Marie Perssons Motionskicken tränar utomhus. Nu prisas hon av Partille kommun och får Hälsopriset 2022. Igen.
– Det känns naturligtvis jätteroligt att få det här priset igen, säger hon.

ANNONS

”Marie är hälsoinspiratören som får både barn, vuxna och äldre att röra på sig genom utomhusträning med naturen som träningssal. Gemenskap, rörelseglädje och passion är ledorden som symboliserar hennes verksamhet och som bidrar till att stärka hälsan bland många Partillebor. Under pandemin har utomhusträning hjälpt många att fortsätta vara fysiskt aktiva och uppleva naturens hälsobringande effekter. Samtidigt finns en stor potential att få fler att upptäcka vinsterna med träning utomhus.

Marie driver ett aktivt arbete för att få fler att bygga in motion på ett naturligt sätt i sina vardagsliv och hon har ett stort engagemang för att få hela familjer att vara aktiva tillsammans. Genom familjeträning öppnas ett nytt sätt upp för att umgås tillsammans, samtidigt som familjerna får in mer rörelse i vardagen. Maries hälsofrämjande arbete leder till mycket gott för våra invånare i Partille.”

ANNONS

Använder sin kroppstyngd

Där är hela motiveringen till varför Marie Persson och hennes träningssatsning Motionskicken vinner Partille kommuns Hälsopris 2022. Hon startade 2015 och vinner priset för andra gången (den första var 2018) då verksamheten hela tiden utvecklats och blivit mer och mer populär.

– Träningsformen bygger på att man använder sin egen kroppstyngd och utnyttjar det som finns i naturen för att träna styrka, balans och kondition, säger Marie Persson som fick ta emot priset av kommunstyrelsens ordförande Marith Hesse (M) och kommunalråd Torbjörn Karlsson (S).

LÄS MER:Nytt rekord för Rami Bladlav – bara 35 dagar innan VM

LÄS MER:Sofia hittar tillbaka till träningen efter graviditeten

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS