Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Mardrömsbeskedet: Therese får inte åka hem – fortsatt fast i Thailand

Trots både vaccin och testning visade det sig ändå att Therese Albrechtson smittats av covid-19 när hon landade i Bangkok strax innan nyår.
Hon isolerades på ett covidhotell i tio dagar, men när hon trodde det var dags att snart få åka hem till Sverige kom beskedet – barnen hade också blivit smittade.

Under de senaste veckorna har Therese Albrechtson från Partille spenderat tiden isolerad på ett covidhotell i Thailand.

Efter att testresultatet visat positivt för covid-19 vid ankomsten till Bangkok strax innan nyår separerades hon direkt från både man och barn och hämtades av en ambulans.

– Jag fick inte ens krama barnen hej då, jag såg bara hur de grät. Gud vad det gjorde ont i hjärtat, och fortfarande gör, sa Therese Albrechtson då till Partille Tidning.

LÄS MER: Therese Albrechtson fast på covidhotell i Thailand – får inte öppna dörren

”Känns som ett fängelse”

Hon fördes bort med hjälp av sjukhuspersonal som kontrollerade hennes hälsotillstånd två gånger per dag. Tiden fick hon spendera i ett litet rum där fönstret endast gick att öppna några centimeter.

– Det är ett hotell som de byggt om till ett slags sjukhus, men det känns mer som att jag är i ett fängelse. Jag får inte gå ut utan är helt instängd och personalen pratar knappt engelska, säger hon.

LÄS MER: Rekordet krossat: 27 044 nya coronafall i Västra Götaland på en vecka

Dörren var inte låst men ett larm pep om hon öppnade den. För att hantera sin situation fick hon ta en dag i taget.

– De har koll på mig här men jag hade så klart helst velat flyga hem till Sverige. Nu går inte det eftersom jag inte får gå på ett plan förrän jag är frisk och de här tio dygnen är över, säger Therese Albrechtson.

– Det kunde varit värre, jag hade kunnat vara väldigt sjuk men jag behöver inte vara inlagd.

Får inte lämna landet

Tidigare i veckan, efter tio dagar isolerad släpptes hon äntligen ut. Hon åkte direkt vidare från Bangkok till semesterorten Hua Hin där familjen väntade. Allt hon ville var att få sätta sig på flyget och komma hem. Men fick då beskedet – barnen hade också smittats av viruset.

De sattes direkt i hemmakarantän i det hus de bor i, och avvaktar fortfarande vad läkarens besked ska säga.

– Nu är jag äntligen ute men eftersom barnen också åkt på corona får vi inte lämna landet riktigt än, säger Therese Albrechtson.

LÄS MER: Experternas varning – lita inte på snabbtester

Hon hoppas däremot att barnen inte ska behöva isoleras på samma sätt som hon.

– Vi har som sagt inte fått besked än, men det verkar som att de inte är lika hårda här i Hua Hin som i Bangkok. Jag hoppas innerligt att de kan få hemmakarantän, för det är några andra i stan som fått det. Men allt är fortfarande väldigt oklart, säger hon.

Nu räknar familjen med ytterligare en vecka i Thailand då barnen testade positivt för några dagar sedan.

– Sen hoppas jag verkligen att vi äntligen kan få komma hem.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.