Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Manne Laurin och fem andra Partilleungdomar fick som sommarjobb att hitta ett sätt för andra ungdomar att skaffa sommarjobb. Bild: Daniel Claeson
Manne Laurin och fem andra Partilleungdomar fick som sommarjobb att hitta ett sätt för andra ungdomar att skaffa sommarjobb. Bild: Daniel Claeson

Mannes sommarjobb ska ge fler sommarjobb

Manne Laurin och fem andra Partilleungdomar fick som sommarjobb att lösa ett stort problemområde i Lupp-enkäten: Bara var tionde åttondeklassare hade sommarjobb. De byggde en hemsida som ska länka ihop ungdomar med företag.
– Vi har presenterat den för politikerna och nu får vi se vad som händer, säger Manne Laurin.

Enligt Maria Svensson,Folkhälsostrategen i Partille kommun är det otroligt viktigt att få ungdomarna själva att känna att de har möjlighet att bestämma och hjälpa sig själva. Som en del i detta erbjöd kommunen i somras sex ungdomar möjligheten att, som sommarjobb, jobba med ett av de resultat i enkäten som utmärkte sig negativt. Tillsammans med Martin Wramsby och Lejla Hadzic på kommunen fick de tre veckor på sig att komma med ett förslag på en lösning för att sätta fler än 10 procent av Partilleungdomarna i sommarjobb.

En prototyp till en hemsida

– Första veckan lärde vi känna varandra och funderade över hur vi skulle lägga upp jobbet. Vi gjorde en egen enkät som vi skickade runt bland företagare i kommunen och kom fram till att vi ville bygga en prototyp på en hemsida där ungdomar och företag kan få kontakt, säger Manne Laurin.

De delade upp arbetet inom gruppen och alla fick göra det de är bäst på, Manne programmerade, och när de tre veckorna hade gått fanns en prototyp till en jobbsökarhemsida för Partilles ungdomar klar att visa upp.

– Vi fick presentera den för politikerna som bestämmer och det var många som tyckte att det var en kul och bra idé. Efter det har vi inte hört så mycket, men kanske kan det bli något av det i framtiden, säger Manne Laurin.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.