Polis tillkallades efter att vittnet hört mannen tuta.
Polis tillkallades efter att vittnet hört mannen tuta. Bild: Filip Landqvist

Man tutade och körde hög på knark – döms till böter

En man i 35-årsåldern körde omkring i sin bil och tutade upprepade gånger på Parallellvägen i Partille. När polis fick tag i mannen hade han parkerat bilen, men blodprover visade att han hade narkotika i blodet. Nu har han dömts mot sitt nekande för drograttfylleri.
– Bilen var avstängd, säger mannen i förhör med polis.

ANNONS

Det var den 7 juli i år som polis larmades till Parallellvägen i Partille. Vittnen hade kontaktat polisen och informerat dem om att en man ”kör runt i området runt Parallellvägen och tutar och beter sig allmänt avvikande.”

När polisen anlände till platsen hittade de mannen i bilen, som vid det här laget stod parkerad.

I förundersökningsprotokollet som Partille Tidning tagit del av avrapporterar polismannen som gick fram till bilen vad som hände.

”Väl framme vid fordonet går undertecknad (polismannen själv red. anm.) fram till förarplatsen där misstänkt sitter, misstänkt är ensam i bilen. När undertecknad frågar vart misstänkt har kört ifrån svarar han att bilen inte har varit igång och att han inte har kört bilen”, skriver polismannen i sin rapport och fortsätter:

”Undertecknad kan tydligt se att bilen backade i samband med att patrull körde in på parkeringen samt att lyktorna var på fram tills att undertecknad bad misstänkt stänga av bilen”.

Hade narkotika i blodet

Enligt polisen uppträdde mannen på ett narkotikapåverkat sätt och togs därför med för provtagning. I hans blod hittade man spår av både kokain och amfetamin.

Mannen menar att han tagit narkotika några dagar innan bilfärden och erkänner därför ringa narkotikabrott.

Att han skulle gjort sig skyldig till rattfylleri nekar han dock bestämt till.

Polisen: Berätta om händelsen

– Jag stod stilla i bilen när de kom. Bilen var avstängd. Jag vet inte hur de har tagit mig för drograttfylla när jag inte har kört bil.

Polisen: Vart i bilen satt du?

– I framsätet

Polisen: Vid förarplatsen?

– Ja.

Polisen: Varför satt du i bilen?

– För jag äger bilen. Det var en parkeringsplats.

Göteborgs tingsrätt ger dock inte mycket för mannen förklaringar utan dömer honom för både rattfylleri och ringa narkotikabrott till dagsböter på totalt 14 000 kronor.

LÄS MER:Man körde gravt berusad i Partille centrum – skyllde på att han kört i sömnen

LÄS MER:Man körde drograttfull utan körkort – åtalas

LÄS MER:Man åtalas för allvarlig olycka på E20 – bil voltade

ANNONS