Polisen fotade av det kvitto som Willys sammanställde efter man beslagtagit det mannen stulit. Totalt handlar det om tuggummi för nästan 2 000 kronor.
Polisen fotade av det kvitto som Willys sammanställde efter man beslagtagit det mannen stulit. Totalt handlar det om tuggummi för nästan 2 000 kronor. Bild: Polisen

Man stal tuggummi för 2 000 kronor på Willys – får fängelse

En man i 45-årsåldern har dömts till fängelse för tre fall av stöld. Vid ett av tillfällena plockade han på sig 143 tuggummipaket på Willys i Partille och passerade kassan utan att betala.
– Jag skulle sälja dem för att få pengar, säger mannen i förhör.

ANNONS
|

De stölder mannen nu dömts skedde under 2020. Några av stölderna ägde rum i Göteborg. Där stal han bland annat Alvedon på ett apotek för drygt 3 500 kronor, samt varor på Lidl för strax under en tusenlapp.

Den 25 maj 2020 slog han till i Partille. Personal i butiken kände igen honom sedan tidigare, berättar de i förhör med polis.

– Min kollega känner igen den här mannen sedan tidigare. Han har varit här och stulit innan. Kollegan ringer mig och ber mig komma till honom. Han visar mig till var gärningsmannen är. Så jag följer honom en stund och ser hur han stoppar på sig de här varorna, säger en i personalen.

ANNONS

Stal stora mängder tuggummi

Den här dagen hade mannen bestämt sig för att stjäla en typ av vara i stor mängd. Det handlade om tuggummi.

LÄS MER:Tjafs mellan passagerare och chaufför – buss stannade i Partille

Totalt plockade mannen på sig 143 paket i olika smaker och fyllde sina jackfickor innan han passerade kassan utan att betala.

Totalt stal mannen till ett värde av 1 944 kronor.

Polis grep mannen efter att personalen larmat dem till platsen.

Tänkte sälja godset vidare

Poliserna blev under sitt förhör nyfikna på varför mannen valt att stjäla just tuggummi.

– Fråga folk där ute. De behöver tuggummin. Jag skulle sälja dem för att få pengar, förklarade mannen.

LÄS MER:Stal för 1340 kronor i Allum: “Jag behövde nya kläder”

Mannen erkänner att han stulit men menar att han stal färre paket än vad personalen påstod.

Nu har han dömts till fängelse i en månad.

Mannen förekommer under 38 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes senast i juni 2019 för stöld vid två tillfällen. Även den gången blev påföljden fängelse i en månad.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS