Mannen stal i första hand entrecote. Bilden visar delar av kvittot som butiken skrev ut i samband med förundersökningen föra att påvisa värdet på stöldgodset. Totalt stal mannen kött för 3 691 kronor.
Mannen stal i första hand entrecote. Bilden visar delar av kvittot som butiken skrev ut i samband med förundersökningen föra att påvisa värdet på stöldgodset. Totalt stal mannen kött för 3 691 kronor. Bild: Polisen

Man stal entrecote för tusentals kronor – åtalas

En man i 25-årsåldern stal kött för 3 691 kronor på Ica Maxi i Allum. Med ryggsäcken fullproppad av bland annat entrecote gömde han sig bakom en växt vid butikens entré, innan han greps av väktare.
– Jag stal kött. Jag vet inte vad mer jag ska säga, säger han i förhör.

ANNONS

Det var i början av september i år som väktare inne på Ica Maxi i Allum fick korn på en man i 25-årsåldern som betedde sig märkligt inne i butiken.

I förundersökningsprotokollet, berättar en av väktarna att stöldsekvensen inleddes vid köttdisken.

– Han är vaksam och tittar runt sig. Därefter tar han flera köttbitar från kylen och lägger ner dem i korgen och lägger en påse över köttet.

Proppade ryggsäcken full

Sedan går mannen och gömmer sig, i tron om att ingen ser när han förflyttar köttet från korgen till den medhavda väskan.

– Där ställer han korgen bakom en stolpe och öppnar sin ryggsäck. Han tar upp köttet ur korgen och stoppar ner det i ryggsäcken.

Med ryggsäcken fullproppad av kött till ett värde av 3 691 kronor och där lejonparten utgörs av entrecote, rör sig sedan mannen mot butikens entré för att förbereda sin flykt.

– Han gömmer sig bakom växter och kollar mot ingångsgrindarna.

Har stulit förut

Mannen slinker sedan ut genom de elektroniska grindarna och enligt väktaren får han här hjälp av någon som man misstänker är en medhjälpare. Båda grips, men det är alltså mannen som bar på köttet som nu åtalas för stöld.

I förhör med polis erkänner mannen brott, men hävdar att han agerat ensam.

Polisen: Berätta vad det var som hände.

– Jag stal kött. Jag vet inte vad mer jag ska säga.

Polisen: Hur gick du tillväga?

– Jag bara gick ut genom ingången.

Polisen: Vart förvarade du köttet?

– I min ryggsäck.

Vilken påföljd mannen får är upp till Göteborgs tingsrätt att avgöra vid ett senare datum. Mannen har tidigare dömts för flera olika brott och förekommer under nio avsnitt i belastningsregistret. Senast i maj i år dömdes han till en månads fängelse för stöld inne på Hemköp i Göteborg.

LÄS MER:Kvinna stal ansiktsmasker och kött från Ica Maxi – mitt på julafton

LÄS MER:Man stal oxfilé på Ica Maxi – får fängelse

LÄS MER:Stal 56 chokladkakor från Ica Maxi – gömde allt under tröjan

ANNONS