En man i 20-årsåldern döms vid Göteborgs tingsrätt efter att ha kört bil drogpåverkad och utan körkort.
En man i 20-årsåldern döms vid Göteborgs tingsrätt efter att ha kört bil drogpåverkad och utan körkort. Bild: Anders Ylander

Man körde drograttfull utan körkort – döms

Den man i 20-årsåldern som i somras åtalades för ringa narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning döms nu vid Göteborgs tingsrätt. Mannen, som erkände brott, hade narkotika i blodet och i bilen, samt ett basebollträ under sätet.
– Jag skulle spela baseball, säger han i förhör med polis.

ANNONS

Det var i början av juli som mannen stannades av en polispatrull i Sävedalen.

I förundersökningsprotokollet som Partille Tidning har tagit del av, framgår det att polispatrullen tidigt fattade misstankar om att mannen, som är i 20-årsåldern, var påverkad av något.

– Han uppträder påverkat och han misstänks för drograttfylleri, berättar en av poliserna i förundersökningsprotokollet.

När poliserna gick igenom mannens fordon hittade de ett basebollträ i metall under förarsätet samt fem gram cannabis och 14 stycken narkotikaklassade tabletter i förardörren.

Var hög och saknade körkort

Mannen fick följa med för provtagning och man kunde då konstatera att han hade narkotika i blodet. Man kontrollerade också huruvida mannen hade körkort, vilket han inte hade.

Mannen åtalades för ringa narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning och i dagarna hölls huvudförhandlingen i tingsrätten.

I förhör med polis erkände han samtliga brott och uppgav även att han körde bil för att han skulle spela baseboll med några kamrater.

Polisen: Vet du om att man inte får köra utan körkort?

– Ja vet det.

Polisen: Brukar du köra bil?

– Nej.

Polisen: Varför kör du bil?

– Jag skulle spela baseball.

Döms till dagsböter

Tingsrätten konstaterar i sin dom att mannens egna berättelse om händelsen stämmer överens med den övriga bevisningen. Han döms därför för samtliga brott han åtalades för med dagsböter som påföljd:

"Med hänsyn till brottens allvar bestäms antalet dagsböter till 80. Varje dagsbot bestäms till 50 kronor på grund av NN:s ekonomiska förhållanden.”

Mannen ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden då det finns fängelse i straffskalan för de brott han döms för.

LÄS MER:Körde drograttfull på E20 – fanns knark i bilen

LÄS MER:Man åtalas för allvarlig olycka på E20 – bil voltade

LÄS MER:Knivbeväpnad Partillebo stal likör på systemet – döms

ANNONS