Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Mannen kastade en stor sten på bilens motorhuv, så att skador uppstod. I anslutning till bilen kan man se den sten som misstänks ha använts vid brottet. Bild: Polisen
Mannen kastade en stor sten på bilens motorhuv, så att skador uppstod. I anslutning till bilen kan man se den sten som misstänks ha använts vid brottet. Bild: Polisen

Man kastade sten på bil – efter bråk om parkering

En man i 55-årsåldern har dömts för skadegörelse efter att ha vandaliserat en bil genom att kasta sten på den på en parkering i Järnringen.
Mannen, som tidigare hyrt en plats på parkeringen, var upprörd då parkeringsägaren hävdade att mannen inte gjort rätt för sig.
– Om en person är schyst mot mig så är jag schyst tillbaks men om någon jävlas då jävlas jag tillbaka, säger mannen i förhör.

Händelsen inträffade en kväll i augusti förra året, i industriområdet Järnringen i Partille.

En firma som bland annat har parkeringar till uthyrning fångade då en man i 55-årsåldern på sina övervakningskameror.

När ägarna till firman anlände till jobbet dagen efter såg de att tre bilar som stod på parkeringen vandaliserats. Bland annat i form av bucklor i lacken samt krossade bilrutor. Bredvid låg en stor sten som misstänks ha använts för att åsamka fordonen skada.

Fångades på film

Misstankarna riktades snabbt mot mannen som synts på övervakningskamerorna, bland annat eftersom han haft en konflikt med de som äger firman.

I förundersökningsprotokollet som Partille Tidning tagit det av framgår det att mannen tidigare hyrt en parkeringsplats på adressen och att han börjat bråka med ägarna till firman som hävdade att han inte betalat för sig, trots att han själv menar att han gjort det.

Det hela ledde in vandaliseringen ägde rum, till en öppen konfrontation inne i firmans lokaler.

– Det blev lite handgemäng där. Jag gapade och skrek och han blev upprörd, säger den misstänkta mannen i förhör och fortsätter:

– Sedan dess så har jag varit förbannad.

Döms för skadegörelse

Mannen förnekar att han gjort sig skyldig till skadegörelse, men det framgår i förhören att han hyser agg mot ägarna till firman där bilarna som vandaliserats stod.

– Om en person är schyst mot mig så är jag schyst tillbaks men om någon jävlas då jävlas jag tillbaka.

Nu har mannen dömts för skadegörelsen på en av bilarna, då det fångades på film. Påföljden blir villkorlig dom och dagsböter på 140 kronor i 40 dagar, vilket totalt motsvarar 5 600 kronor.

Tingsrätten skriver i sin dom att det inte går att styrka att mannen kastat sten på de andra bilarna då det inte fångats på film och heller inte går att bevisa på något annat sätt.

Mannen har tidigare dömts för hemfridsbrott och ringa stöld.

LÄS OCKSÅ: Vittne kritiskt till att busschaufför inte agerade på vandalisering

LÄS OCKSÅ: Kristoffer drabbad av tredje bilinbrottet: ”Det börjar bli tröttsamt”

LÄS OCKSÅ: Inbrott i bokbinderi – tjuv fastnade på film

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.