Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Mannen i 30-årsålderna har upprepade gånger kört bil utan körkort och döms till en månads fängelse. Genrebild/montage. Bild: Filip Landqvist
Mannen i 30-årsålderna har upprepade gånger kört bil utan körkort och döms till en månads fängelse. Genrebild/montage. Bild: Filip Landqvist

Man körde utan körkort i avställd bil vid upprepade tillfällen – döms till fängelse

Trots att 30-åringen från Partille saknar körkort har han vid flera tillfällen kört en bil som varit avställd. Domstolen har tröttnat på mannens lagtrots och dömer honom till fängelse i en månad.

Senast han stoppades var när en polispatrull fick korn på honom vid Torpamotet den 12 augusti. Bilen var avställd och mannen saknade körkort.

I polisförhör uppger mannen att han mycket väl är medveten om att han inte får köra bil utan körkort. Han berättar att han var dum och körde ändå den där sommardagen.

Det är inte första gången som domstolen får stifta bekantskap med mannen. Han är känd sedan tidigare för att vanemässigt sätta sig bakom ratten utan att bry sig om trafiklagarna.

Dömd flera gånger för samma brott

I juni förra året dömdes han till en månads fängelse för olovlig körning. I september samma år dömdes han för ytterligare fyra fall av olovlig körning, då till skyddstillsyn. Och så fortsätter det. I våras blev han stoppad igen och den 25 augusti dömdes han åter för olovlig körning, grovt brott och dessutom rattfylleri till fängelse en månad.

Rätten konstaterar att: ”Med beaktande av att XX på nytt och under pågående skyddstillsyn har återfallit i samma typ av brottslighet ska han dömas särskilt till fängelse. XX olovliga körning har prägel av uppenbart lagtrots."

Den olovliga körningen i augusti togs inte upp när mannen senast ställdes inför rätta men bakas in i straffet som fastställs till en månads fängelse.

LÄS OCKSÅ: Höll mobilen i handen på E20 – stoppades av polis

LÄS OCKSÅ: Partillebon som kan rädda ditt liv – innan ambulansen kommer

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.