Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

En man i 70-årsåldern från Partille häktades under fredagen på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn.  Bild: TTELA
En man i 70-årsåldern från Partille häktades under fredagen på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn. Bild: TTELA

Man i 70-årsåldern häktas för grov våldtäkt mot barn

En man i 70-årsåldern häktades under fredagen på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn vid Uddevalla tingsrätt.
Det beslutades även att mannen i häktet inte får delta vid gemensamma vistelser, ta emot besök, ha elektronisk kommunikation eller ta emot försändelser som brev.
– Det finns en risk att han försöker undanröja bevis, säger Lotta Nielsen, kammaråklagare.

Det var under fredagen som en man i 70-årsåldern från Partille häktades vid Uddevalla tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn, vilket är den högre misstankegraden.

Brottet ska ha inträffat i slutet av oktober och mannen anhölls först i sin frånvaro i måndags för att sedan tidigt på tisdagsmorgonen omhändertas.

LÄS MER: Duo dömd för gruppvåldtäkt – band fast och dödshotade sitt offer

Nu häktas mannen på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Enligt åklagare Lotta Nielsen som leder förundersökningen finns det en betydande risk att mannen försöker sabotera utredningen om han inte frihetsberövas.

– Det finns en risk att han försöker undanröja bevis eller på annat sätt förstör brottsutredningen, säger hon.

Men vilken typ av bevisning som ligger till grund för häktningen kan hon inte gå in på i nuläget.

Mannen är sedan tidigare dömd för sexuellt ofredande.

LÄS MER: Man åtalad efter gruppvåldtäkt – hotade att skjuta offret

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.