Mannen erkänner i förhör att han haft amfetaminet i källarförrådet.
Mannen erkänner i förhör att han haft amfetaminet i källarförrådet. Bild: Polisen

Man i 30-årsåldern åtalad – hade halvt kilo amfetamin i källarförrådet

En man i 30-årsåldern åtalas för flera brott efter att polis hittat en stor mängd narkotika undangömt i mannens källarförråd i Björndammen. Det rör sig enligt polisens förundersökning om närmare ett halvt kilo amfetamin.

ANNONS
|

Mannen, som är i 30-årsåldern, greps av polis och häktades tidigare i våras efter att en stor mängd narkotika hittats i hans källarförråd till hans lägenhet i Björndammen. Förutom att han själv frihetsberövades misstänktes även en släkting till mannen för grovt narkotikabrott.

Inledningsvis nekade mannen till brott och valde att inte ge några kommentarer i polisens förhör, men när det stod klart att släktingen kunde misstänkliggöras erkände han brottet. Han vägrade däremot fortfarande att kommentera ärendet vidare för polisens utredare utan vill endast uttala sig under den kommande rättegången.

– Min del i det här? Jag har faktiskt inte så mycket att säga om det, bara att jag erkänner att jag har varit medveten om att det ni hittade där, låg där. Jag erkände då att det ni hittade tillhör mig, på grund av att jag såg att min oskyldiga släkting drogs in i det här. Och det vill jag verkligen inte, säger mannen i förhör.

ANNONS

LÄS MER:Odlade knark i centrum – nu får han sänkt straff

Hund spårade upp narkotikan

Han åtalas nu för grovt narkotikabrott, narkotikabrott eget bruk och brott mot knivlagen.

Mannen greps efter att hans bil stoppats av polis och narkotika samt en kniv hittats. Polisen beslutade sig då för att göra en husrannsakan i mannens bostad och hittade narkotikan i källarförrådet med hjälp av spårhund.

– Hunden gör en snabb markering under en stor sopsäck innehållandes en madrass som ligger hoprullad. Hundföraren flyttar på säcken och tittar under, men det finns inget, han tittar då i säcken och finner samtliga beslag i madrassen i säcken, berättar en polis som deltog i utredningen.

Narkotika hittas även i lägenheten och på den misstänkte. I dagarna valde åklagare Mats Ihlbom att avskriva släktingen helt från alla misstankar och mannen i 30-årsåldern är fortsatt häktad.

LÄS MER:Man åtalad efter knarktillslag i Jonsered

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS