Man gick till attack på Willys i Partille

En man gick till attack mot kunder och personal på Willys i Partille centrum på tisdagsmorgonen. Polisen var på plats vid matbutiken och har nu gripit mannen. I samband med attacken ska mannen slagits och sparkats – och även krossat glaset i entrédörren.
– Det är en person som har varit väldigt stökig och våldsam och attackerat folk i sin omgivning, säger polisens vakthavande befäl Göran Carlbom.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var klockan 08.40 som polisen larmades till Willys i centrala Partille. En man ska ha attackerat flera personer inne i butiken.

– Jag har ingen bild av om någon blivit skadad, säger polisens vakthavande befäl Göran Carlbom.

Partille Tidnings reporter var på plats strax efter att polisen larmats till butiken. Två polisbilar stod på utsidan och en tredje polisbuss ställde sig på andra sidan torget.

Bars in i polisbilen

Polisen har gripit mannen och i samband med detta låg han utanför entrén och fick handfängsel. Sedan bars han in i polisbilen.

– När polisen grep mannen gjorde han motstånd innan han satte sig i baksätet av polisbilen, berättar Partille Tidnings reporter Sara Höglund som är på plats.

Polisen var kvar på platsen i över en timme och genomförde förhör med vittnen och personal.

– Besökare som kommer in i butiken reagerar starkt när de får syn på den krossade glasdörren som nu står lutad mot innerdörrarna vid förbutiken, berättar Sara Höglund.

Attackerade personal och en kund

Mannen ska ha varit inne i butiken och gått bärsärk genom att attackera kunder och personal.

– Det ska ha varit en kund som gått till attack och det ska ha varit slagsmål på platsen, berättar polisens presstalesperson i region Väst, Hans-Jörgen Ostler.

Det finns inga uppgifter om att mannen ska ha använt något tillhygge.

– Han ska ha attackerat en kund och flera ur personalen genom att ha slagits och sparkats. Personalen höll kvar honom på platsen och tryckte på sin larmknapp, säger Hans-Jörgen Ostler.

Ska ha sprungit rätt in i entrédörren

Polisen kom till platsen och satte handfängsel på mannen. Han är nu gripen. Initialt var rubriceringen på händelsen misshandel, men mannen står nu misstänkt för hot mot tjänsteman och skadegörelse.

– Nu arbetar man med att reda ut vad som exakt hänt där, säger Hans-Jörgen Ostler.

I samband med händelsen ska mannen också ha gjort sönder entrédörren så att glaset krossats.

– Han har slagit sönder eller sprungit in i entrédörren.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS