Mannen dömdes av Göteborgs tingsrätt.
Mannen dömdes av Göteborgs tingsrätt. Bild: Isabel Bark

Man gick till attack – efter läkarens besked

En Partillebo i 20-årsåldern har dömts till skyddstillsyn efter att ha gjort sig skyldig till våld mot tjänsteman. Mannen attackerade en läkare fysiskt, när denne meddelat att han skulle tvångsvårdas på en psykiatrisk avdelning. Mannen varken förnekar eller erkänner brottet.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Händelsen inträffade i mars i år.

Det var i samband med att läkaren meddelade mannen att han fortsatt skulle tvångsvårdas på en rättspsykiatrisk avdelning som han gick till attack.

I domen, som Partille Tidning tagit del av, framgår det att mannen upprepade gånger slagigt läkaren i huvudet och i nacken med knutna nävar.

Fick stanna hemma från jobbet

Som ett resultat av angreppet upplevde läkaren smärta, stelhet i nacken, huvudvärk och fick blåmärken. Läkaren tvingades också att stanna hemma från jobbet en tid.

Nu har mannen dömts till skyddstillsyn i Göteborgs tingsrätt. Rätten rubricerar händelsen som våld mot tjänsteman och mannen ska dessutom betala ett skadestånd på drygt 20 000 kronor till läkaren.

LÄS MER:Kvinna döms efter stöldkupp i Allum

Mannen döms också för ringa narkotikabruk, då han vid ett tidigare tillfälle brukat narkotika. I samband med att polisen tog honom vid det tillfället uppträdde han förvirrat. Det framgår i ett förundersökningsprotokoll som Partille Tidning tagit del av.

Trodde han var gud

”Han pratar forcerat och ger ett allmänt underligt intryck. Han pratar bland annat om att han är Gud och att han vill till fängelset för att hjälpa extremister”, skriver en polisman i sin händelserapport.

Mannen varken förnekar eller erkänner brotten, med hänvisning till att han vid tillfället inte var vid sina sinnes fulla bruk.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS