Man får fängelse efter Willysattacken

ANNONS

Klockan 08.40 den 2 november förra året larmades polis till Willys i centrala Partille.

Enligt larmet ska en man då ha attackerat både kunder och personal inne i butiken.

– Det ska ha varit en kund som gått till attack och det ska ha varit slagsmål på platsen, berättade polisens presstalesperson i region Väst, Hans-Jörgen Ostler, i anslutning till händelsen.

När Partille Tidnings reporter var på plats bara någon minut efter att polisen anlänt till fångades det dramatiska gripandet av en man i 30-årsåldern på bild.

Fick bäras in i polisbilen

Mannen bröts ner på marken, handfängslades och fick sedan bäras till en polisbil.

– När polisen grep mannen gjorde han motstånd innan han satte sig i baksätet av polisbilen, berättade Partille Tidnings reporter Sara Höglund när hon rapporterade om förloppet vid tillfället.

Partille Tidning har tagit del av övervakningsfilmerna från händelsen och i materialet kan man se hur mannen välter kundvagnar, river ner varor från hyllorna, hotar, sparkas och sedan försöker fly – rakt ut genom de stängda glasdörrarna.

Mannen blev arg i samband med att personal konfronterat honom efter att han ätit varor i butiken utan att betala. Sedan eskalerade situationen allt mer när mannen blev våldsam och gick till attack mot en i personalen genom att sparka honom i skrevet, samtidigt som han yttrade rasistiska skällsord mot honom.

Kunderna gömde sig i tumultet

Skräcken spred sig hos de kunder som bevittnade mannens brutala framfart.

– Han rev ner väldigt mycket saker i butiken som vi nu har återställt. Han välte en massa saker och sparkade ner saker överallt. Väldigt många kunder fick springa undan och gömma sig då mannen betedde sig som en galning, säger en i personal i förhör med polis.

Efter att mannen sprungit in i glasdörren lyckades några ur personalen brotta ner honom och hålla kvar honom innan han slutligen kunde gripas av polis. I samband med ingripandet hotade mannen en ett polis till livet.

Döms till fängelse

Nu har mannen dömts till sex månaders fängelse för misshandel, hot mot tjänsteman och ringa narkotikabrott, kopplat till händelsen på Willys, men också för olaga hot, olaga tvång, våld mot tjänstemän, skadegörelse och förgripelse mot tjänsteman vid andra tillfällen.

Vad beträffar brotten på Willys erkänner mannen erkänner mannen sig skyldig till ringa narkotikabrott och hot mot tjänsteman. Däremot menar han att han är säker på att han inte gjort sig skyldig till misshandel, men den förklaringen köper inte tingsrätten.

”Tingsrätten bedömer att NN:s uppgifter inte har något värde alls”, skriver man i sin dom.

LÄS MER:Man gick till attack på Willys i Partille

LÄS MER:Butiksbesökarna om attacken på Willys i Partille

LÄS MER:Man gick till attack inne på Willys – nu häktas han

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS