Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

En man i 20-årsåldern åtalas för brott mot knivlagen efter att ha ertappats med både hammare, kofot och kniv inne i Allums köpcentrum.  Bild: Polisen
En man i 20-årsåldern åtalas för brott mot knivlagen efter att ha ertappats med både hammare, kofot och kniv inne i Allums köpcentrum. Bild: Polisen

Man bar kniv, hammare och kofot inne i Allum – togs av väktare

En man i 20-årsåldern åtalas för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål efter att ha burit både kniv, hammare och kofot inne i Allums köpcenter.

Det var förra fredagen som två ordningsvakter i Allum fick uppgifter om att några försökte stjäla inne på butiken Pondus.

När de tar sig till affären ser de två misstänkta personer som de uppger beter sig nervöst. När de får syn på ordningsvakterna ska de ha försökt lämna butiken, men när de passerar utgången lyser en lampa som indikerar att de har metallföremål på sig.

Väktarna ser då att en av männen har något under jackan som liknar en kofot, och mycket riktigt – när de senare stoppas utanför köpcentret hittar de både en kofot, en hammare och en kniv.

Senare i polisförhör nekar mannen, som är i 20-årsåldern, till brott.

LÄS MER: Polisen letar efter fyra gärningsmän – man rånades och knivskars i Partille

Vad gjorde ni när vakterna kom till er?

– Ingenting. Vi kom ut från affären, de säger vi är misstänkta, säger mannen i förhör.

– Vi skulle köpa kläder, vi har pengar. Han, min vän har vunnit på maskinspel. Vakterna kom efter oss.

Mannen åtalas nu för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Han är även sedan tidigare dömd för bland annat rån, försök till rån och ringa narkotikabrott enligt en dom som meddelades vid Göteborgs tingsrätt i våras.

LÄS MER: 15-åring rånad – polisinsats i Sävenäs

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.