Malin har bott på hotell i en månad – nu får hon en ny lägenhet

I fredags skrev hon på ett kontrakt för en ny lägenhet och i augusti flyttar hon in. Malin Selwall blev av med allt i storbranden i Björndammen och har bott i kappsäck i en månad.
– Det jobbigaste jag varit med om, säger hon.

ANNONS

Malin Selwall bodde med sin son och hund granne med lägenheten på Domarvägen som totalförstördes i storbranden den 24 maj. De lyckades ta sig ut oskadda men efter att ha varit på besök i lägenheten ett par gånger för att hämta kläder så insåg Malin att den tagit en del stryk.

– Det är en massa sot och vattenskador så det är ingen rolig syn. En dator har gått sönder, i övrigt har våra saker klarat sig ganska bra. Men vi bestämde oss ändå tidigt för att inte flytta tillbaka, det jobbiga sitter liksom i väggarna, säger hon.

Olika hotell i en månad

Till P4 Göteborg berättade Malin tidigare i veckan att hon efter branden bott runt på hotell tillsammans med sin son på 19 år. En jobbig tid som hon utvecklar för Partille Tidning.

– Försäkringsbolaget betalar men jag har fått stå för bokningarna och av någon anledning, kommunikationsmissar förmodligen, så har vi inte kunnat bo på samma ställe i mer än tre–fyra nätter. Sen fick jag boka om på nytt och vi fick flytta på oss. Det har varit mycket betungande att inte kunna landa ordentligt.

Nytt kontrakt

Med största sannolikhet är det värsta nu över, försäkringsbolaget har ordnat en tillfällig lägenhet vid Avenyn fram till den 1/8 och det blir en sommar i stan.

– Jag har aldrig varit med om något jobbigare än den senaste månaden men nu kan vi äntligen andas lite och varför inte en sommar i stan?

I fredags fullbordades dessutom framtidsplanerna när Malin åkte till Partillebos kontor och skrev på ett nytt kontrakt för en likadan lägenhet som den gamla, i samma område runt Domarvägen.

– Partillebo har gjort ett fantastiskt jobb, allt har funkat. Jag tänkte faktiskt skicka in en ”Dagens ros” och tacka men jag passar på att göra det här, säger Malin Selwall.

LÄS MER:Elva branddrabbade familjer har fått ny bostad av Partillebo

LÄS MER:Polisens teori: Här startade branden i Björndammen

ANNONS