Linda, Albert och Irma Andrén.
Linda, Albert och Irma Andrén. Bild: Privat

Lundaspelen ställs in: ”Det är supertråkigt att det inte blir av”

ANNONS

Det skulle blivit 43:e året som Sävehof åkte ner till Lundaspelen. Traditionen är att samtliga lag från knattar till äldsta juniorer i Partilleföreningen åker i busslaster till Lund i mellandagarna. 2019 var det 700 spelare som satte sig på bussen för handbollsäventyret.

LÄS MER:Sävehof lanserar bröd – med klassiska partillebagarna

– Sävehoflagen bor på samma skola och det är en fin sammanhållning. Alltifrån kuddkrig till att åka på härliga matcher och se och heja på de andra lagen. Många har ju även syskon som är med som de kan kolla på, säger Sävehofledaren Linda Andrén.

LÄS MER:Fredrik Montin siktar mot nytt landslag i parahandboll

”Som om hela Partille flyttar till Lund”

Hon har tre barn som nu får stanna hemma. Sistaårsjunioren Linn som nu missar sin sista chans att åka till Lundaspelen som spelare, Irma i Handboll för alla-laget som sett fram emot turneringen extra mycket efter hennes lag inte har seriespel och Albert i 10-laget som får trösta sig med att det kommer fler chanser framöver. Själv hade hon i år bokat hotell för att följa barnen som förälder.

– Jag har varit med hur många år som helst nere i Lund. Jag minns första gången som vi skulle åka ner. Det var så många bussar som gick samtidigt med Sävehofspelare. Sedan alla föräldrar som bokar upp hotell för att se sina barn. Det är som om hela Partille flyttar till Lund.

LÄS MER:Jamina Roberts om nya huset och lockropen från proffsklubbarna

Arrangören om beslutet

Beskedet om att Lundaspelen ställs in kom efter lunchtid på tisdagen. Såhär förklarade arrangörerna beslutet:

”LUGI Handboll och IK Eos Basket har beslutat att, för andra året i rad, ställa in Lundaspelen. Detta görs för att motverka den ökade smittspridningen i samhället, både i Sverige och i närliggande länder, vars föreningar brukar gästa Lundaspelen frekvent...

...Sedan 1978 har vi årligen anordnat Lundaspelen och tillsammans med våra deltagare skapat minnen för livet. Vi är ledsna över att inte kunna göra detta i år. Vi håller tummarna för att samhället snart återgår till en någorlunda normal vardag så att vi kan få hälsa er alla välkomna till Lundaspelen 2022 för att återigen tillsammans skapa nya minnen."

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS