Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Lugnt i arenan - 1 700 covidpass kollade

Helgens tävling i cheerleading är det första testet för Partille Arena med covidpass. Och allt verkar ha flutit på bra.
– Mig veterligen har noll personer klagat på plats, säger koordinator Martin Blomberg.

LÄS MER: Vintrigt värre - Jonsereds julmarknad i vit skrud

I onsdags, den 1 december, införde Partille Arena på FHM:s inrådan krav på covidpass på alla sina evenemang. Beslutet ledde till en storm på arenans Facebook-sida och kommunen blev till slut nödgade att stänga av kommentarfältet.

– Ja, det blev en del snack kan man väl säga men här på plats i dag är det såvitt jag vet inte en enda som klagat. Alla har varit förstående och haft sina covidpass redo. Vi har fått hjälpa vissa men allt har gått bra, säger han.

En extra kontroll

Införandet av covidpassen har inneburit att arenan och dess personal varit tvungna att skissa om inflödet av publik och göra en extra kontroll på vägen in.

– Sånt gör vi hela tiden så det var egentligen inga problem, men det är klart att det var lite nervöst nu första gången.

Hanteringen av covidpassen underlättas av att arenans biljettsystem snabbt har skapat en funktion där QR-koden på passet kan läsas av av samma scanner som sedan läser biljetterna.

– Det gjorde att det gick fortare än vi trott, vi har inte haft några köer trots att vi släppt in över 1700 personer idag, säger Martin Blomberg.

LÄS MER: Smittskyddet: Gör dig beredd på inställt julfirande

Upp till arrangören om återköp

Till just Nordic All Star Challenge, en stor tävling i cheerleading, har det gått att återköpa biljetter för dem som inte har vaccinerat sig men Martin Blomberg är tydlig med att detta alltid är upp till arrangören att bestämma.

– Vi är endast lokal, det är arrangörens roll att ta det beslutet.

Hur länge publiken kan räkna med att få visa covidpass vid större evenemang är än så länge oklart, FHM har inte givit något besked, men troligt är att det hänger i ett tag.

– Om du sticker fingret i luften just nu så verkar det ju inte riktigt läge att ta bort dem. Snarare tvärtom, tror Martin Blomberg.

LÄS MER: Covidpass väcker ilska – anklagas för att vara ”Nazist-skit”

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.