Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Psychobetabuckdown kom tvåa i Partillerocken 1993. Ser du vem frontmannen är? Bild: Privat
Psychobetabuckdown kom tvåa i Partillerocken 1993. Ser du vem frontmannen är? Bild: Privat

Lucka 8: Vad i hela fridens namn ska det bli av honom?

1993 tog en arg, ung man sina första stapplande bambisteg upp på scenen på Partillerocken. Han och hans band Psychobetabuckdown kom tvåa men två år senare skulle han vinna med sitt nya band. Därefter: totaldominans.

När trummisen Johan Reivén intervjuades i Partille Tidning för någon vecka sedan berättade han om Partillerockens betydelse för alla unga rockband i området. Den höll alla på tårna, var något att se fram emot och fick många många att traggla sig igenom låtarna om och om igen i replokalen.

Känner ni igen honom?

Partillerocken drog igång 1992 och året efter var Psychobetabuckdown med och tävlade och blev tvåa. Ett sorts funkmetalband, sannolikt oerhört influerade av Rage Against the Machine, tydligt antifascistiska i sin framtoning och med en fräsande förbannad frontman. Känner ni igen honom på bilden? Han med tröjan där det kastas ett hakkors i papperskorgen?

Partille Tidnings historiska julkalender

Bakom 24 luckor får du varje dag en liten inblick i hur det var i Partille förr. Vi har vittjat arkivet på bilder och historier, häng med hela vägen fram till julafton.

Två år senare, 1995, hade han förenats med trummis-Reivén och startat LOK, repat så örona blödde och sopade således hem vinsten i Partillerocken. Några år senare hade de kontrakt med ett stort skivbolag och välte scener landet runt i flera år. Det gick bra för Martin Westerstrand.

LÄS OCKSÅ: Partilleprofilerna som säljer videohälsningar till fansen

LÄS OCKSÅ: Lillasyster-Martin berättar om sina bästa Partille-minnen

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.