Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Samskolans Lussedans i Partille Arena 2017. Bild: Göteborgs Högre Samskola
Samskolans Lussedans i Partille Arena 2017. Bild: Göteborgs Högre Samskola

Lucka 7: Hur många folkdräkter har Samskolan?

2017 flyttade Samskolans årliga Lussedans till Partille Arena. Med sig har de en ansenlig mängd folkdräkter och mer eller mindre dansglada elever.

Jag antar att vi alla är olika och vissa mer olika än andra men för egen del har jag svårt att tänka mig något värre för mitt gymnasiejag än att tvingas dansa folkdans inför publik. Iklädd folkdräkt och knätofsar.

Partille Tidnings historiska julkalender

Bakom 24 luckor får du varje dag en liten inblick i hur det var i Partille förr. Vi har vittjat arkivet på bilder och historier, häng med hela vägen fram till julafton.

I lågstadiet hade det kanske varit okej, mellanstadiet är gränsfall men från och med högstadiet är det 100 procent nono på liknande tilltyg så det är väl tur för mig att jag aldrig gått på Göteborgs Högre Samskola.

Å andra sidan så måste jag ju erkänna att deras stora Lussedanser, som från början hölls i Göteborg men som från och med 2017 går av stapeln i Partille Arena, verkar förena såväl ungdomar som föräldrar i en slags märklig ritual som de allra flesta faktiskt verkar gilla. Vissa är, som sagt, lite mer olika än andra.

När årets Lussedans hålls? Det vet ni på när Partille Arenas parkering är som allra mest välfylld med bilar.

LÄS OCKSÅ: Lucka 1: Ska dom verkligen få riva Darosfabriken?

LÄS OCKSÅ: Zara, Thomas och Tina – då är P3 Guld tillbaka i arenan

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.