Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Gunnar Quist fick liv i sitt drömprojekt Partille Cup. Här syns han i finfin tröja 1973. Bild: Partille Cup
Gunnar Quist fick liv i sitt drömprojekt Partille Cup. Här syns han i finfin tröja 1973. Bild: Partille Cup

Lucka 6: Visst fixar ni ett retrotryck av Gunnars tröja?

Nästa år är det 50 år sedan Gunnar Quist blev fotograferad i världens finaste Partille Cup-tröja. Visst blir det en revival för trycket i sommar?

Från tidigt 50-tal och 40 år framåt var Gunnar Quist Mr Sävehof i form av ordförande, vaktmästare, reseledare och allmän all-i-allo men hans allra största insats var nog ändå den för världens alla ungdomsidrottscuper. 1963 drog han nämligen igång den första Partille Cup.

Partille Tidnings historiska julkalender

Bakom 24 luckor får du varje dag en liten inblick i hur det var i Partille förr. Vi har vittjat arkivet på bilder och historier, häng med hela vägen fram till julafton.

Under de snart 60 år som Partille Cup arrangerats så har över en halv miljon ungdomar från hela världen kommit hit för att spela handboll och härom veckan skulle Gunnar kvist fyllt 90 år om han inte förolyckats i en bilolycka i Sävedalen 2011.

Tio år efter första Partille Cup, alltså 1973, fångades en lycklig Gunnar Quist på en bild inför det årets stora spektakel. I handen har han en affisch, en naivistisk skapelse med ett handbollstroll som vi får anta vara det årets maskot. Affischen är fin men den har ändå ingenting på den t-shirt som Gunnar bär med stor glädje. Även denna har maskottrollet, men också lagerkransar och Partille Cup i en rundel runtom tryckt på en tröja av klassiskt 70-talssnitt. Den är underbar.

Nu förutsätter vi att de marknadsansvariga på Partille Cup tar sitt förnuft tillfånga och hyllar både Gunnar och hans t-shirt med ett retronytryck inför sommarens begivenheter. Snacka om bäddat för succé.

LÄS OCKSÅ: Partille Cup vill öka tryggheten för alla deltagare

LÄS OCKSÅ: Finalisten i Årets Partillebo brinner för allas rätt till rörelse

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.