Lucka 20: Vem mer längtar intensivt efter sommarbad?

Det är för eländigt ute. Mörkt och kallt. Tacka vet vi sommaren då vi kan kliva ner i Aspen och svalka oss från solen. Precis som på 20-talet.

ANNONS
|

Bilden har titeln ”Årets första fotbad i Aspen” och är tagen 1920 och trots att den är i svartvitt så kan vi nog sluta oss till att solen skiner och vårvindarna viner friska men sköna. Någon månad senare är det säkert dags att kasta av sig kjolarna och shortsen och hoppa i med hela kroppen. Åh herregud vad jag längtar till sommaren när allt är decemberkallt och mörkt.

Backar på löftet

Vilket samtidigt får mig att minnas mitt senaste bad i Aspen. En av de varmaste eftermiddagarna i somras gick jag ut på bryggan, svettig och dan, och hoppade med glatt ner i den stora sjön från Lerums badplats. Jag låg nog i i trekvart och allt var underbart. Tills jag någon timme senare fick veta att både Partille och Lerums kommun stängt av Aspen för bad på grund av en avloppsläcka rakt ut i sjön. Cirka 100 meter från där jag plaskat runt hade bajsvatten runnit direkt i spat så att säga.

ANNONS

Men jag överlevde utan större men än de rent mentala och lovade mig själv en stund att aldrig mer bada i en sjö. Ett löfte jag lätt skulle backa på om någon kom och erbjöd mig vilken sommarsjö som helst just här, just nu.

LÄS MER:Lucka 9: Var Kyrktorget verkligen så här färgglatt?

LÄS MER:Lucka 13: Minns ni #jagärlucia och vad det stod för?

ANNONS