E20 anläggs vid sidan om Galoppvägen och Partille får sin första motorväg.
E20 anläggs vid sidan om Galoppvägen och Partille får sin första motorväg. Bild: Partille Hembygdsförening

Lucka 18: Varför kör dom på fel sida Galoppvägen?

1966 byggdes motorvägen som skär rakt igenom Partille. Tur det så det blev någon ordning på trafiken. Det går ju inte att köra på fel sida vägen hur länge som helst.

ANNONS
|

Jag skulle ta mig från London till Cardiff för att se en One Direction-premiär och det i särklass snabbaste sättet skulle vara att köra bil. Istället tog jag mjölkbussen, en plågsam resa på sju timmar, av den enkla anledning att jag inte kan få mitt huvud runt det där med vänstertrafik. Hur funkar det egentligen?

Det borde vara tvärtom

Det räcker för mig att titta på denna bild på 1966 för att inse att något inte står rätt till. Backar alla eller vad händer? Det ser ju helt otroligt märkligt ut att bilen till vänster på vägen kör bort ur bilden och de till höger kör häråt. Det borde verkligen vara tvärtom.

ANNONS

Ett år senare blev det som tur var rätt när vi tidigt 1967 gick över till det enda rimliga i trafiken: högertrafik. Då var arbetet i full gång med att färdigställa det som numera är E20 genom Partille, en motortrafikled som uppdaterades till en motorväg.

LÄS MER:Lucka 13: Minns ni #jagärlucia och vad det stod för?

LÄS MER:Lucka 7: Hur många folkdräkter har Samskolan?

ANNONS