Loppisfyndet innehöll dold fotosamling: ”Kul att bli igenkänd”

När Rebecca Fredriksson plockade loss ramen från den tavla hon fyndat på Östhjälpen second hand i Jonsered, märkte hon att ett fotokollage låg gömt i den. Under veckan har hon efterlyst vilka mannen och bebisen på bilderna var via facebook och under torsdagen trädde den äldre av de två fram – i form av Johan Skattner.
– Vänner har hört av sig och sagt att det är jag på bilden och det stämmer. Det är kul att bli igenkänd så här, 26 år senare, säger han.

ANNONS
|

Förra helgen var Rebecca Fredriksson på Östhjälpen Second Hand i Jonsered, när hon hittade en tavla som hon fastnade för.

– Det var en enkel bild på några blommor som jag tyckte om väldigt mycket. Jag tittade inte så noggrant på den i affären utan tänkte att jag kan kolla mer hemma, säger hon.

Bilder från 90-talet dök upp i tavlan

Väl hemma märkte hon att ramen på tavlan inte riktigt föll henne i smaken och hon plockade därför loss den, för att byta ut den. Det var då hon gjorde den oväntade upptäckten.

– När jag lyfte upp motivet visade det sig att bilden låg rakt på ett bildcollage. Bilderna ser ut att vara tagna på kanske 90-talet och antagligen finns det inte så många kopior av dem då.

ANNONS

LÄS MER:Nu ska Årets Partillebo utses

Hon kände att hon inte vill slänga bilderna, utan la istället upp dem på facebook i olika grupper med Partille-anknytning för att försöka få reda på om någon kände igen sig själv eller någon annan.

Flera dagar gick och det verkade länge som att duon på bilden skulle förbli ett mysterium. Men under torsdagen blev det ändring på den saken.

Vännerna larmade om likheten

I en av efterlysningstrådarna skrev plötsligt en person: ”Det ser ju ut som Johan Skattner?”.

Och så var mycket riktigt fallet. Det är Johan Skattner och hans Jacob och bilden har några år på nacken, minst sagt.

– Vänner har hört av sig och sagt att det är jag på bilden och det stämmer. Det är kul att bli igenkänd så här, 26 år senare.

– Jag vet inte riktigt hur den hamnade på Östhjälpen, men vi har röjt en del genom åren både hemma hos oss men också hos min mor. De här bilderna hade ju någonting, jag vet inte hur vi tänkte men känslan är att det gått fort men fel.

Johan Skattner har erbjudit sig att köpa tillbaka bilderna och är glad att Rebecca Fredriksson tog sig extra tid för att hitta rätt.

– Det var väldigt gulligt av henne.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS