Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Ljusfesten lockade många trots regnet

Många barn med föräldrar hade samlats för att vara med då julbelysningen vid Sävedalens köpgata tändes under lördagen. Häst och vagn och eldjonglörer lockade barnfamiljerna till Sävedalen.

Jul i Sävedalen inleddes med tändning av julbelysningen längs köpgatan. Barn från Sävedalens IF har stått vid träd som sedan tändes som en löpeld utmed hela köpgatan och 43 träd med julbelysning tändes. Brandkåren hade ställt upp sig, liksom en häst med vagn som skjutsade runt de glada barnen som kom med sina föräldrar och släktingar och trotsade det ihållande duggregnet under tidig lördagskväll. Barn som velat har kunnat träffa tomten och lämna sin önskelista.

LÄS MER: Se bilderna: Så kommer ditt nya pass och id-kort se ut

Astrid Friberg var på Sävedalens köpgata mest för att klappa hästen Nubbe från Norunga Häst och vagn. Nubbe brukar komma på julfesten varje år.

– Jag har inte ridit men jag vill, säger Astrid Friberg som inte bryr sig om eldshowen som alla andra tittar på.

Mamma Anna-Karin Friberg kom på att det var tändning av julbelysningen tidigare under lördagen, så familjen hann komma en stund.

Tyra Nyth är med farmor för första gången och viftar med tomtebloss som delats ut.

– Det bästa var hästen, viskar farmor Ulla Nyth.

LÄS MER: Över hundra hushåll utan vatten – ledningsarbete orsakade tryckfall

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.