Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Lindex distributionscentral ligger mitt i industriområdet Laxen och är i dag arbetsplats för 90 personer.
Lindex distributionscentral ligger mitt i industriområdet Laxen och är i dag arbetsplats för 90 personer.

Lindex DC flyttar från Partille

Lindex har beslutat att stänga ner sitt lager i Partille för istället satsa på ett jättelager i Alingsås. Dagens 90 anställda har en osäker framtid.
– Vår ambition är att erbjuda samtliga tillsvidareanställda jobb i vårt nya lager i Alingsås, säger Johan Engen, logistikdirektör på Lindex DC.

Lindex distributionscentral ligger mitt i industriområdet Laxen och är i dag arbetsplats för 90 personer. Nu har företaget beslutat att ersätta lagret med ett så kallat omnilager i Alingsås. Det nya lagret kommer att vara avsevärt mycket större än det nuvarande.

– Vi växer och för att klara den nya leveranskapaciteten behöver vi ett nytt lager för samtliga av våra varor. Lagret i Partille är till för butikslogistik, medan det nya lagret även kommer att omfatta e-handel, säger Johan Engen, logistikdirektör på Lindex DC i Partille.

Enligt honom kommer det nya lagret att vara dubbelt så stort med sina 39 000 kvadratmeter, vilket ska jämföras med det nuvarande lagrets 17 000 kvadratmeter.

Personal får följa med till Alingsås

Enligt Johan Engen är ambitionen att samtliga av de tillsvidareanställda i Partille kommer att kunna erbjudas att följa med till det nya lagret i Alingsås. Samtidigt erkänner han att företaget i nuläget inte kan svara på hur stort behovet kommer att vara i det nya lagret i Alingsås, eftersom det ska vara helautomatiskt.

– Lindex affär växer och det nya lagret möjliggör att vi kan fortsätta vår tillväxtresa, vilket skapar ytterligare arbetstillfällen, säger han.

Även dagens lager i Partille är till stora delar automatiserat.

Rekryterar sommarpersonal

Flytten är planerad till slutet av 2024 eller början av 2025 och fram tills dess kommer Lindex DC att ha behov av personal i Partille, vilket gör att de just nu rekryterar såväl lagerpersonal som gruppledare.

– Just nu rekryterar vi personal som kan hjälpa till att bemanna under semesterveckorna. Vi kommer att ha bemanning både dag och kväll framöver. Vi rekryterar även IT-kompetens som kommer att vara med oss i utvecklingen av vårt nya omnilager.

LÄS OCKSÅ: Fs Foto AB – nytt företag startar i Partille

LÄS OCKSÅ: Nytt företag startar i Partille : Inova Kök & Inredning AB

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.