Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Lina Marmin har varit aktiv i Porthälla Scoutkår i nästan 30 år. Bild: privat
Lina Marmin har varit aktiv i Porthälla Scoutkår i nästan 30 år. Bild: privat

Lina Marmin – nominerad till årets Partillebo för engagemanget i scoutkåren

Lina Marmin har varit aktiv i Porthälla scoutkår sedan barnsben och har de senaste fem åren suttit som ordförande i styrelsen. Nu är hon nominerad till årets Partillebo för sitt ideella arbete att driva kåren framåt.

”Lina lägger många ideella timmar på att driva kåren framåt så att det finns en bra verksamhet för scouterna i Partille. Önskar att alla föreningar hade en Lina som kan "rodda" mycket och få en förening där alla trivs.”.

Så lyder delar av nomineringen till Lina Marmin som årets Partillebo. I snart 30 år har hon varit aktiv i Porthälla scoutkår och berättar om hur det stora intresset hon delar med sin man och sina barn.

LÄS MER: Paret Börjesson på Kåhögs gård – nominerade till Årets Partillebo

Aldrig för gammal för att vara scout

– Det är mitt liv. Jag håller på med det här varje dag. Det är mitt största fritidsintresse eller snarare en livsstil, berättar Lina Marmin om scoutandet.

När Lina var 18 började hon sitta med i styrelsen och för fem år sedan axlade hon rollen som scoutkårens ordförande. Scouten minns hur hon satt och ammade sin äldsta son, som idag är 15, under styrelsemötena. Det har alltid funnits tid och plats för kåren i Linas liv.

– Man blir aldrig för gammal för eller pensionerad från att vara scout. Alla kan vara med och inga förkunskaper behövs, säger hon.

Ökat intresse för friluftsliv under pandemin

Som ordförande lägger Lina ner mycket ideellt arbete. Hon berättar att hon vill ge tillbaka till barn och ungdomar efter allt som hon själv har fått uppleva med kåren.

– Jag fungerar lite som spindeln i nätet. Man kan alltid ringa mig om det är något, säger hon om sin roll som ordförande.

ÅRETS PARTILLEBO – SÅ FUNKAR DET

Du som läsare kan nominera den du tycker gjort mest för Partille och dess invånare under 2021. Gå in HÄR för att berätta för oss vem du tycker är värdig priset. Du kan nominera fram till den 15 november, därefter kommer juryn som består av Partille Tidnings redaktion att utse en vinnare.

Lina Marmin har tydligt märkt av hur intresset för scouting och fritidsliv har ökat i och med pandemin. Hon beskriver det som en bekräftelse på det som scouterna alltid har hållit på med. Själv är hennes framtidsplaner inom kåren att fortsätta så länge som möjligt.

– Så länge det finns barn som vill vara med kommer jag att vara här, säger Lina.

Om du själv skulle nominera någon till att bli årets Partillebo, vem skulle det vara då?

– Då skulle jag vilja nominera Sigge, Sigbritt Andersson. Hon har hållit i ett projekt som heter Luften Är Fri, som vi i scoutkåren varit delaktiga i. Hon är genuint genomgod, superintresserad, engagerad och inkluderande. Alla har möjlighet att vara med, berättar Lina Marmin.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.