Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Lidl till Partille Port - får sällskap av ”hemlig” restaurang

Lidl startar stor livsmedelsbutik i bottenplan av Magnolias och Heimstadens nya bostadshus i Partille Port. Resterande 700 kvadratmeter ska bli restaurang. När står det klart? Hösten 2022 är planen.
– Intresset för lokalerna har varit väldigt stort så vi har kunnat välja och vraka vad vi vill ha, säger Henrik Karlsson på Heimstaden.

Partille Port, bostadsområdet intill Partille arena och den kommande simhallen, växer och växer och den ena grävmaskinen löser av den andra i sin iver att färdigställa denna nya stadsdel. Ett av husen har Magnolia och Heimstaden som projektägare och allt talar för att tidsplanen med 230 nya klimatsmarta lägenheter klara till hösten 2022 kommer att hålla. Bygget går enligt planerna och nu börjar också planerna för bottenvåningens kommersiella lokaler klarna.

Henrik Karlsson är uthyrningsansvarig hos Heimstaden som efter att Magnolia byggt klart kommer att äga och förvalta huset. Han berättar att den tyska livsmedelskedjan Lidl, med över 200 butiker i Sverige, skrivit kontrakt på att öppna i större delen av bottenvåningen.

– Det är klart med Lidl och det känns jättebra, säger han.

LÄS MER: Så hamnade Biltemas flaggskeppsvaruhus i Partille

”Hemlig” restaurang skriver snart under

Resten av bottenplan är på sammanlagt drygt 700 kvadratmeter fördelat över två lokaler. Från början var tanken tre lokaler men de har nu slagit ihop och Henrik Karlsson har hittat en och samma hyresgäst till de båda. Allt är inte påskrivet så vi får nöja oss med följande besked så länge:

– Det blir en restaurang och någon annan verksamhet med samma ägare, mer kan jag inte säga innan alla kontrakt är klara. Det blir helt klart inom kort, säger Henrik Karlsson.

Uthyrningsläget för lokalerna har varit mycket gott, intresse har funnits från många aktörer, något som gjort att Heimstaden mer eller mindre kunnat välja vilken sorts verksamhet de vill ha.

LÄS MER: Hundratals visar intresse för nya bostäderna i Partille Port

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.