Räddningstjänsten larmades till Allums parkeringshus på Stenkullevägen under tisdagsförmiddagen. Anledningen var ett misstänkt gasutsläpp – som senare visade sig vara lukt från avloppet.
Räddningstjänsten larmades till Allums parkeringshus på Stenkullevägen under tisdagsförmiddagen. Anledningen var ett misstänkt gasutsläpp – som senare visade sig vara lukt från avloppet. Bild: Mia Höglund

Larm om gasutsläpp i p-hus vid Allum

Räddningstjänsten var på plats på parkeringshuset vid Allum på tisdagsförmiddagen. Anledningen var ett misstänkt gasutsläpp. Det visade sig dock handla om något helt annat – nämligen lukt från avloppet.

ANNONS

Strax efter klockan 10 på tisdagen larmades räddningstjänsten till parkeringshuset på Slottskullevägen, utanför Allum. Anledningen var att en person ringde och larmade om att det luktade gas.

Räddningstjänsten skickade en enhet till platsen och undersökte om det handlade om ett gasutsläpp.

– Vi tror att det är avlopp som luktar och inte gas, vi undersöker det nu, säger larm- och ledningsoperatören vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

Vid klockan 11.30 kunde räddningstjänsten lämna parkeringshuset. De hade då konstaterat att det inte handlade om ett gasutsläpp. Anledningen till den starka lukten var i stället avlopp.

– Det har gått bra och vi har lämnat där nu. Det var avloppslukt, det kan lukta gas, säger Patrik Hedlund.

LÄS MER:Räddningspådrag efter brand i trapphus

LÄS MER:Lärare varnas – slog treåring på förskolan

LÄS MER:Boende vaknade av smäll – misstänkt skadegörelse i Lexby

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS