Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Bild från tidigare i höst på bygget vid rondellen som sammanlänkar Landvettervägen och Tingsvägen i Partille.  Bild: Alfred Dikalow
Bild från tidigare i höst på bygget vid rondellen som sammanlänkar Landvettervägen och Tingsvägen i Partille. Bild: Alfred Dikalow

Landvettervägen stängs av hela helgen – trafiken leds om

Byggnationen och ingreppen på och omkring Landvettervägen fortsätter.
Med start fredag kväll kommer en del av vägen helt stängas ner för trafik, något som gör att trafiken måste ledas om fram till måndag morgon.

Trafikverket har jobbat med breddandet av Landvettervägen under en längre tid, något som ställt till det i trafiken under de tider på dygnet då det är mycket trafik.

Projektet har också försenats något, bland annat på grund av att den invasiva växtarten parkslide ställde till det och behövde hanteras. Detta tog både tid och kostade mångmiljonbelopp.

– Parksliden kostar miljoner och rötterna går djupt. Vissa av rötterna hade gått ner i bergssprickorna och det är inget man kan bortse från, så man får spräcka upp berget och sopa bort rötter från bergsytorna, har Trafikverkets projektledare Michael Dinh tidigare berättat.

Nytt ingrepp på Landvettervägen

Nu ser man dock ljuset i tunneln och man räknar med att projektet ska bli klart till årsskiftet. För att hinna klart i tid måste dock personalen ibland jobba kvällar och helger och med start på fredag sätter man igång med ett nytt projekt.

LÄS MER: Breddandet av Landvettervägen drar ut på tiden

En rörtunnel som ligger under Landvettervägen och som förbinder Öjersjö med naturområdet Maderna behöver nämligen bytas ut. Under arbetets gång kommer man att behöva stänga av den del av Landvettervägen som löper mellan Osbäcksvägen och Öjersjövägen.

Leds om via mindre vägar

Trafiken kommer att ledas om via Osbäcksvägen, Kåsjövägen och Öjersjövägen. För att påverkan på trafiken ska bli minimal inleder man arbetet först klockan 19 på fredag. Man jobbar sedan intensivt för att bli klara till klockan 05 på måndag morgon, så att folk kan åka till jobbet som vanligt.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.