Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Partille centrums förfall och otrygghet är en fråga som partilleborna vill veta mer om inför valet. Bild: Sanna Tedeborg
Partille centrums förfall och otrygghet är en fråga som partilleborna vill veta mer om inför valet. Bild: Sanna Tedeborg

Jonas Rindefjell: Läsarnas engagemang fick mig nästan att ramla av stolen

Är det någon som bryr sig om valet i Partille? Svaret på den frågan fick mig nästan att ramla av stolen i förvåning, skriver Partille Tidnings chefredaktör Jonas Rindefjell, efter att ha vittjat nätet på tidningens valenkät.

När jag i min barndom hängde med pappa och storebror för att vittja flundregarn i Kalmarsund, hade vi ett uttryck för när det vid sällsynta tillfällen utvecklade sig till rena jackpottfångsten: ”De sitter som på ett pärlband”. Flundrornas vita undersida blänkte i vattnet när nätet hivades in. Pärlbandet framkallade en eufori. Det tog inte slut förrän sista maskan var ombord.

Minnet kom över mig när jag kollade intresset för Partille Tidnings valenkät som vi lanserade för några veckor sedan. Jag hade inga stora förväntningar eftersom jag vet att enkäter är bland de första som väljs bort i människors stressade vardag. Men döm om min förvåning när jag såg vartåt det barkade och nästan höll på att trilla av stolen. Svaren satt som på ett pärlband!

Partilleborna är bäst i klassen!

När ni läser det här passerade vi för länge sedan 100 svar och närmar oss 150. Jämför jag med mina systertidningar i koncernen kan jag konstatera: Vi partillebor är bäst i klassen!

En av kollegorna har knappt fått in tio svar på sin valenkät!

Jag kan konstatera två saker med PT:s valenkät:

1. Partillebor bryr sig väldigt mycket om vår kära kommun.

2. Det här ger oss som tidning värdefull vägledning på vad vi ska satsa extra på i vår valbevakning.

För er politiker som vill ha en liten snabbgallup för vad era invånare bryr sig om är det fyra områden som sticker ut. I fallande skala handlar det om skola, trygghet, sjukvård och äldreomsorg.

Skolan engagerar Partilleborna

Och går vi in på områden som läsarna vill ha extra bevakning på i specifika frågor finns det frågeställningar, både högt och lågt, som sticker ut. Lärartäthet i skola och förskola samt storleken på barngrupper, verkar framkalla ett stort engagemang. Partille centrum är det många som ställer sig frågande till: ”Det är otryggt, fult och skrämmer bort besökare”, som en läsare skriver. Öjersjö kallas för ”det bortglömda” samhället och flera undrar om Partille ska få tillbaka sin polisstation.

Stort tack till alla läsare som bidrar och tar chansen att vara med och påverka. Jag lovar att vi ska göra vårt yttersta för att valbevakningen ska bli så vass som ni Partillebor förtjänar. Med mig tar jag ett glatt tillrop från en av läsarna som gjorde mig omåttligt glad. Kanske något av det finaste jag hört från en läsare under mina snart 20 år i branschen:

”Gräv. Granska makten! Heja pressen!”

LÄS OCKSÅ: Kommunen lägger bud på Kyrktorget: ”Säkerhetsfråga”

LÄS OCKSÅ: Här är den bästa och sämsta skolkommunen i Göteborgsregionen

LÄS OCKSÅ: Närmare hälften av tjejerna i årskurs nio klarar inte kraven

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.