Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna stal smink och chark på Ica Maxi – döms

En kvinna i 20-årsåldern har dömts till böter efter att ha stulit bland annat smink och charkuterier på ICA Maxi i Allum.
Hela brottsförloppet bevittnades av väktare som såg när hon plockade på sig varor och lämnade butiken efter att endast ha betalat för två påsar chips.

Det var i slutet av juni som en väktare på Ica Maxi i Allum höll lite extra koll på en kvinna som med en medhavd påse plockade på sig en varukorg och en självscanner.

I förundersökningsprotokollet som Partille Tidning tagit del av framgår det att hon sedan besökte flera olika avdelningar i butiken och plockade på sig varor utan att scanna in dem.

– Hon går runt i olika avdelningar och tittar mycket vaksamt omkring sig och stoppar ner olika varor från butiken och lägger ner dem i sin medhavda påse, berättar väktaren som bevittnat förloppet.

Betalade bara för chips

Detta fortsatte hon med tills hon kommer till chipshyllan, där hon plötsligt använde scannern på det vis den är ämnad för.

– Där scannar hon två chipspåsar och går sedan vidare mot scanningskassan och betalar endast för chipsen, men inte varorna i påsen, säger väktaren.

När hon lämnat kassan grips hon av väktarna, som upptäcker att hon stulit varor till ett värde av 1 678 kronor. Stöldgodset innefattar bland annat charkuterier i form av tryffelsalami och prosciutto men också en rad olika sminkprodukter.

Erkände på plats

När polisen anlände till platsen erkände kvinnan omedelbart att hon gjort sig skyldig till stöld. I förundersökningsprotokollet har en av polismännen sammanfattat samtalet de hade på platsen.

”NN berättar att hon tog saker från butiken, att det inte är mer komplicerat än så. Hon berättar att hon inte vet vad tanken var men att hon skulle ta hem och använda varorna. Hon berättar att hon bestämde sig inne i butiken, det var inte planerat på något sätt.”, står det i rapporten.

Nu har kvinnan dömts för stölden i Göteborgs tingsrätt. Påföljden blir dagsböter på 50 kronor i 30 dagar, vilket totalt motsvarar 1 500 kronor.

Kvinnan är tidigare ostraffad.

LÄS OCKSÅ: Kvinna stal glasögon och bytte prislapp på jacka på Ica Maxi

LÄS OCKSÅ: Stal 56 chokladkakor gömda under tröjan – nu döms mannen

LÄS OCKSÅ: Man ryckte av larm på klädesplagg på Allum – greps av polis

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.