Kvinna stal för 1 900 kronor på Ica Maxi i Allum – får fängelsestraff

En kvinna i 30-årsåldern stal barnartiklar för nästan 1900 kronor på Ica Maxi i Allum. Nu döms hon till fängelse.
– Medan jag gick runt med allt fick jag tanken att jag tar det i stället.

ANNONS
|

Det var i mitten av mars i år som en väktare fick syn på kvinnan, som är i 30-årsåldern, inne på Ica Maxi i Allum. Vakten bevittnade hur kvinnan plockar på stora mängder varor och stoppar ner dem i sin väska, i sina jackfickor och i en kasse hon bar med sig.

Partille Tidning har tagit del av förundersökningsprotokollet och i det berättar väktaren att kvinnan betedde sig misstänksamt och gick mot flera insynsskyddade gångar.

– Hon var i butiken i cirka en timme och gav ett förvirrat intryck.

Kvinnan begav sig mot kassorna men betalade endast för några av varorna hon hade plockat på sig. Efter det greps hon av väktaren med varor värda 1 880 kronor som hon inte betalat för. Det handlade om mestadels om barnartiklar, bland annat klistermärken och ett pennfodral.

ANNONS

Erkänner i förhör

I förhör med polis berättar kvinnan att hon hade en korg med sig där hon då och då plockade ner saker i sin handväska. Hon berättar att hon till en början inte tänkte stjäla varorna men att hon sedan bestämde sig för att inte betala.

– Medan jag gick runt med allt fick jag tanken att jag tar det i stället.

Kvinnan erkänner stölden men uppger att hon känner sig ångerfull.

Döms till fängelse

Nu har kvinnan dömts till en månads fängelse som påföljd för stölden. I Göteborgs tingsrätts dom framgår det att kvinnan sedan tidigare förekommer i tio avsnitt av belastningsregistret. Bland annat har hon tidigare dömts för stöld och ringa stöld.

LÄS MER:Man snattade för femhundring i Allum – riskerar 16 000 kronor i böter

LÄS MER:Kvinna snattade på Ica Maxi i Allum – får böta 17 400 kronor

LÄS MER:Här är matvarorna som ökar mest i pris

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS