Mormor fick en ny rollator i födelsedagspresent men sittdynan lossnade vid första användning och hon ramlade och fick en hjärnskakning.
Mormor fick en ny rollator i födelsedagspresent men sittdynan lossnade vid första användning och hon ramlade och fick en hjärnskakning. Bild: Lars Alexi

Kvinna ramlade av rollator – företag anmäls

Partillekvinnan köpte en rollator till sin mormor i födelsedagspresent. På premiärturen lossnade sittdynan och mormor föll bakåt och fick hjärnskakning. Nu anmäls företaget som sålt rollatorn till Allmänna reklamationsnämnden, ARN.

ANNONS
|

När mormor ville ha en ny rollator i födelsedagspresent så hjälpte kvinnan från Partille henne att hitta en. Kvinnan köpte en rollator för 12 750 kronor av ett företag med dansk adress och den levererades till mormodern som tog ut den på en första promenad.

När mormor sedan ville ta en liten paus så satte hon sig på rollatorns sittdyna som gav vika, kvinnan ramlade baklänges och fick en lättare hjärnskakning. När hennes barnbarn fick veta detta kontaktade hon direkt det danska företaget och bad att få köpet hävt eller en ny vara.

– Jag krävde att få denna rollator utbytt eller återbetald. Detta då jag hade betalt 12 750 SEK för en produkt som inte ska gå sönder på en vanlig promenad när man enbart sitter på en sittkomponent för att vila, säger kvinnan i sin anmälan till Allmänna reklamationsnämnden.

ANNONS

Denna skickades in då företaget motsatte sig kravet och bara gick med på att ersätta sittdynan med en reservdel, något som kvinnan inte accepterat.

LÄS MER:Partilles satsning på tillgänglighetsanpassade stigar

LÄS MER:Bilen fortsatte läcka olja – verkstaden uppmanas betala tillbaka 36 198 kronor

LÄS MER:Fåtölj var för billig – man från Partille förlorar i ARN

ANNONS