Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

En kvinna i 55-årsåldern åtalas för flera brott efter att ha gripits av polis intill Circle K i Sävedalen.
En kvinna i 55-årsåldern åtalas för flera brott efter att ha gripits av polis intill Circle K i Sävedalen.

Kvinna gömde sig bakom sopstation – försökte undkomma polisen

En kvinna i 55-årsåldern fångade polisens uppmärksamhet när hon efter att ha fått syn på dem backade undan sin bil och flydde bakom en sopstation.
Polisen följde efter och nu åtalas kvinnan för bland annat grov olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott.

Det var i slutet av februari som en polispatrull valde att stanna till vid Circle K i Sävedalen för att tanka. En av poliserna fick då syn på en personbil i sidospegeln som först stod stilla i korsningen Tredje tillfället och Tillfällavägen, ungefär 50 meter längre bort. Plötsligt började bilen backa in på närmaste parkeringsplats mellan Willys och Circle K där poliserna stod.

– Jag fick känslan av att föraren inte ville bli sedd av oss och därför inte körde ut på vägen, säger en av poliserna senare vid avrapporteringen.

Patrullen fattade ett snabbt beslut om att vända om polisbilen och köra mot parkeringen. När de närmade sig den misstänkta bilen såg de hur föraren, en kvinna i 55-årsåldern, klev ur bilen och gick bort mot en sopstation som låg 20 meter bort.

Släpigt tal och glansiga ögon

Kvinnan stod sedan bakom sopcontainrarna i någon minut innan hon kom fram och gick åt ett annat håll. Då gick poliserna fram till kvinnan och frågar vad hon gjorde där.

– Hon svarade att hon bor i närheten och pratade väldigt osammanhängande. Först ville hon inte kännas vid bilen. Sedan sade hon att hon suttit bredvid en kompis och att det var han som kört bilen. En stund senare uppgav hon att hon bara skulle backa bilen för den stod trafikfarligt, säger polisen vid avrapporteringen.

Poliserna hade inte sett någon annan än kvinnan i närheten av bilen. När de samtalade noterade de även att kvinnan hade släpigt tal, glansiga ögon och vinglig gång. I bilen hittades även flera tabletter som klassas som narkotika.

Hon togs in för provtagning och testade positivt för amfetamin.

”Jag är inte påverkad”

Polisen konstaterade också att kvinnan saknar körkort samt att hon tidigare dömts flertalet gånger de senaste åren för liknande brottslighet, vilket hon även avtjänat fängelsestraff för.

Hon greps misstänkt för grov olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott och ringa narkotikabrott. När hon togs in till förhör nekade hon till samtliga brott.

– Jag backade bara några meter. Jag är inte påverkad, jag tar inget, säger kvinnan i förhör.

Hon påstod att hon bara backat undan bilen åt en vän, då den stod trafikfarligt. När hon fick frågan om hon själv kör bil nekade hon och förklarade att hon går på frivården och lämnar urinprov två gånger i veckan.

Polisen: Vet du att man måste ha körkort?

– Ja det vet jag.

Polisen: Hur ofta kör du bil?

– Kör inte bil.

Polisen: Men när vi kom körandes. Varför klev du ut ur bilen och gick bakom sopstationen?

– Jag städade upp skräpet som låg där.

Polisen: Men om du visste att du inte får köra bil och vi kommer och ser dig köra bilen. Varför kom du då inte fram och berättade varför du backade in i parkeringen?

– Jag såg inte er först.

Nu åtalas kvinnan vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för grov olovlig körning, rattfylleri och två fall av ringa narkotikabrott. Huvudförhandlingen beräknas hållas i början av april.

LÄS MER: Bilist vägrade stanna vid poliskontroll – prejades av vägen

LÄS MER: Vild biljakt slutade i Partille – fyra poliser skadade

LÄS MER: Man körde utan giltigt körkort i nio år – frias av tingsrätten

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.