En kvinna från Partille åtalas för mordförsök efter en händelse i mitten av november.
En kvinna från Partille åtalas för mordförsök efter en händelse i mitten av november. Bild: Isabel Bark

Kvinna från Partille åtalas för mordförsök

En kvinna från Partille åtalas för mordförsök efter att ha hotat och därefter huggit sin man i både hals och ansikte med en kniv. Händelsen ska ha inträffat i mitten av november och kvinnan häktades några dagar senare misstänkt på sannolika skäl för brottet.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var den 11 november som en kvinna i 50-årsåldern greps efter att ha hotat och huggit sin man i både halsen och ansiktet med en kniv i deras gemensamma lägenhet.

Enligt åklagaren fanns det en överhängande risk att brottet skulle fullbordas eftersom kniven riskerade att gå så djupt att den skulle orsaka så pass allvarliga skador att mannen avled.

– Jag blir ju angripen i huvudet, jag känner att jag får två slag, hon hugger mig även i halsen, men om det var före eller efter det vet jag inte, allt gick så fort. Jag är lite osäker på hur allt händer, säger mannen senare i polisförhör.

LÄS MER:Två gripna efter mordförsök

Bara någon dag tidigare hade hon hotat honom genom att göra utfall med en brödkniv.

Händelsen utspelade sig i Göteborg och några dagar senare häktades kvinnan som är skriven i Partille med fulla restriktioner misstänkt på sannolika skäl för brotten.

Nu åtalas hon för mordförsök och grovt olaga hot. Kvinnan varken erkänner eller förnekar brott.

LÄS MER:Man skriven i Partille åtalas – i spåren efter operation Trojan Shield

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS